Koronavirüs KTÜ’ye de sıçradı

KTÜ’de bir öğretim görevlisi koronavirüse yakalandı. Bir başka öğretim görevlisi ise eşi koronavirüse yakalandığı için karantinada…

Koronavirüs KTÜ’ye de sıçradı

Haber61 Haber Servisi

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra dünyayı sarsan ve binlerce kişinin ölümüne sebep olan Koronavirüs Covid-19 Türkiye’de de etkisini göstermeyi sürdürüyor. 

Trabzon özelinde de vakalar artış gösterirken edinilen bilgilere göre Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde görevli bir eğitim görevlisi koronavirüs testi pozitif çıkmasının ardından tedavi altına alındı. Öğretim görevlisinin koronavirüsü Umre’den gelen bir kişiyi ziyaretinde kaptığı belirtildi.

KTÜ’de aynı bölümde görev yapan bir başka eğitim görevlisinin ise kendisine yapılan test negatif çıksa da eşinin koronavirüse yakalanması üzerine karantinaya alındığı öğrenildi. 

PERSONELE HABER VERİLMEDİ İDDİASI

Öte yandan iki öğretim görevlisinin koronavirüs nedeniyle karantinaya alınmasının ardından görev yaptıkları bölümde Rektörlük tarafından ilaçlama yapıldığı belirtildi. Ancak yaşananlardan diğer öğretim görevlilerine ve çalışanlara bilgi verilmediği öne sürüldü.

Konu hakkında Rektörlük veya dekanlık tarafından bilgilendirilmediklerini iddia eden öğretim görevlileri ve çalışanların olası yaşanmış bir temas nedeniyle tedirgin oldukları kaydedildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber