Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 19 Eylül 2026 12:27 Güncellenme tarihi: 19 Eylül 2026 12:27

Köln-Trabzon uçağı Ankara’ya indi! Yolcular 1 gün bekledi

Almanya’nın Köln kentinden Trabzon’a gelmek üzere havalanan uçak, hava koşulları nedeniyle Ankara’ya yönlendirildi.

Almanya’nın Köln kentinden Trabzon’a hareket eden  XQ1541 sefer sayılı uçak, Trabzon’daki hava koşulları nedeniyle Ankara’ya iniş yapmak zorunda kaldı.

Köln (CGN) ile Trabzon (TZX) arasındaki uçuşun yaklaşık 2 bin 731 kilometrelik mesafeyi kapsadığı görülürken, uçak Trabzon yerine Ankara Esenboğa Havalimanı’na yönlendirildi.

UÇAK ANKARA’YA İNDİ

Uçağın Ankara’ya iniş yapmasının ardından yolcuların Trabzon’a ulaşması beklenenden çok daha uzun sürdü. Uçağın Ankara’da yaklaşık 1 gün beklediği ve ardından Trabzon seferinin gerçekleştirildiği öğrenildi.

Uçuş takip kayıtlarında da XQ1541 sefer sayılı uçağın Ankara (ESB) ile Trabzon (TZX) arasında yeniden hareket ettiği görülüyor. Ankara-Trabzon arasındaki mesafe yaklaşık 583 kilometre olarak kayıtlara yansıdı.

YOLCULAR TEPKİLİ

Hava koşulları nedeniyle yaşanan güzergâh değişikliği ve Ankara’da yaşanan uzun bekleme süresi, Trabzon’a gitmek isteyen yolcuların tepkisine neden oldu.

Köln’den Trabzon’a doğrudan ulaşmayı bekleyen yolcular, uçuşun Ankara’ya yönlendirilmesinin ardından yaklaşık bir günlük bekleme yaşanmasına tepki gösterdi. Yolcular, hava koşullarının uçuş güvenliği açısından belirleyici olduğunu kabul ederken, yaşanan gecikmenin mağduriyet oluşturduğunu ifade etti.

Uçağın Ankara’dan yeniden havalanarak Trabzon’a ulaşmasıyla birlikte yolcuların bekleyişi sona erdi. 

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!