Kıbrıs-Trabzon seferleri durdurulmuştu! Seferler yeniden başlayacak mı?

KKTC Trabzon Konsolosu Erek Çağatay, Kıbrıs-Trabzon uçuş seferlerinin durdurulması ve süreçle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Kıbrıs-Trabzon seferleri durdurulmuştu! Seferler yeniden başlayacak mı?

KKTC Trabzon Konsolosu Erek Çağatay, Kıbrıs-Trabzon seferlerinin durdurulması ve sürece dair Haber61'e özel açıklamalarda bulundu.

Seferlerin durdurulmasından dolayı üzüntü duyduklarını kaydeden KKTC Trabzon Konsolosu Erek Çağatay, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Keşke seferler kesilmeseydi"

Kasım ayının ilk haftası Kıbrıs-Trabzon uçuşları durduruldu. THY'nin bir alt kuruluşu olan Anadolu Jet haftada 2 sefer yapıyordu. Keşke seferler kesilmeseydi.

"30 bine yakın Karadenizli var"

KKTC'de yaşayan Karadenizli vatandaşlar sefer konusunda talepte bulunuyor. Orada 30 bine yakın Karadenizli var. Kendi akrabalarıyla bağlarını koparmadıkları için devamlı gidip gelmek istiyorlar. Onların, seferlerin konulması için baskısı oldu.

erek-cagatay-1.webp

"Seferlerin tekrar başlamasını umuyoruz"

2022 Aralık'ta başlayan seferler neden 2023 Kasım'da durduruldu, bilmiyoruz ve tekrardan başlamasını umuyoruz.

19 Ocak'ta Cumhurbaşkanımız Trabzon'a geldi ve basınla söyleşi yaptı. Netice itibarıyla Cumhurbaşkanımız "Mart'ta inşallah yeniden uçuşlar başlar" demişti. Bunun en üst kademeden dillendirilmesi de önemli.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "Trabzon ile aramızdaki bağları güçlendirmek bizim için değerli"

19 Ocak Cuma günü bir dizi program için Trabzon'a gelen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Haber61'e yaptığı açıklamada Kıbrıs-Trabzon uçak seferlerinin önemini vurgulayarak şu ifadeleri kullanmıştı;

"Kuzey Kıbrıs’a direkt seferler bizler için çok önemli. Senenin 6 ayında direkt seferlerimiz vardır. Trabzon ile aramızdaki bağları güçlendirmek bizim için değerli. Çok sayıda insanın aramızdaki kadim bağlar için emeği vardır. Hamsiler ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geliyor insanlar. Şenlikler düzenliyoruz. 2024 yılı hayırlara vesile olsun."

ersin-tatar.webp

THY ile Anadolu Jet ayrılmıştı

Temmuz 2023'te KAP'a yapılan bildirimde; Anadolujet'in THY'den ayrı bir şirket olarak faaliyetine devam edeceği ifade edilmişti. Açıklamada, şirketin AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi altında hizmet vereceği yer almıştı.

anadolu-jet.webp

Uçuşların başlayıp başlamayacağı merak konusu

KKTC-Trabzon seferleri, iki ülke arasındaki turizmin gelişmesi açısından büyük önem taşıyor.

Kıbrıs-Trabzon seferlerinin yeniden başlaması yönünde talep artarken, uçuşların tekrar faaliyete geçip geçmeyeceği şimdilik belirsizliğini koruyor.

trabzon-havalimani.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber