Kaşüstü’nde mazbatasını almaya gitti şoku yaşadı

Yomra’nın Kaşüstü Mahallesi ilginç bir muhtarlık seçimine sahne oldu.

Kaşüstü’nde mazbatasını almaya gitti şoku yaşadı

Haber61 - Haber Servisi

31 Mart yerel seçimleri Pazar günü yapıldı. Belediye başkanı, Belediye Meclis üyesi ve Muhtar olabilmek için adaylar kıyasıya yarıştı.

Muhtarlık yarışında en ilginç durum ise Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı Kaşüstü Mahallesi’nde yaşandı. Mahallede 2 dönemdir muhtarlık yapan ve aynı zamanda Yomra Muhtarlar derneğinin başkanı olan Gökhan Gençtürk, en yakın rakibi Süleyman Çalışkan’a 60 oy fark yaptı ve yeniden muhtar seçildi.

Pazar günü gerçekleşen seçim sonrası rakip adaylar birbirini tebrik ederek ayrıldılar.

Salı günü mazbatasını almak için ilçe seçim kuruluna giden Şentürk adeta şok yaşadı. Kendisine bildirilen sonuçlarda seçimi rakibinin 70 oy farkla kazandığı söylendi.

İşin aslı Gençtürk’ün itirazı ile ortaya çıktı. Bir sandıkta farklı bir aday olan İnci Aydın’ın aldığı 20 oy Gençtürk’e, Gençtürk’ün aldığı 98 oy Aydın’a yazılınca aradaki 78 oy düşüşü rakibi Süleyman Çalışkan’ın seçimi kazanmasına neden oldu.

Yapılan yanlışlığın düzeltilmesi ile Gençtürk’e mazbatası verildi.

Konu ile alakalı açıklama yapan Gençtürk “2 Dönemdir bu mahallede muhtarlık yapıyorum. Normal bir sonuç ile rakibimiz kazansaydı, tebrik eder ve görevi devrederdik. Ancak bu yanlışlığı düzeltmeseydik, bize oy verenlere haksızlık yapmış olurduk” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber