Kaşüstü Kavşağında tarih belli oldu

Başkan İbrahim Sağıroğlu Kaşüstü kavşağının tamamlanacağı tarihi Haber61’e açıkladı.

Kaşüstü Kavşağında tarih belli oldu

Haber61 - Haber Servisi - Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu Trabzon’da trafik sorununun yaşandığı en önemli noktaların başında gelen ve dal-çık olarak projelendirilerek yapım çalışmalarına başlanan Kaşüstü Kavşağı projesinin Nisan ayı sonunda anahtar teslimi olarak tamamlanacağını söyledi.


Başkan Sağıroğlu Haber61’e yaptığı açıklamada kavşak projesinin ilk olarak köprülü kavşak olarak ihale edildiğini ve ihale bedelinin 35 Milyon TL olduğunu belirterek, “Daha sonra dal-çık olarak ihale ettirdik. Yaklaşık 150 Milyon TL’lik bir ihale. Dolayısıyla karşı tarafta yaptığımız fore kazık çalışmasından sonra ihale miktarı doldu. Karayolları Bölge Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz görüşme neticesinde devam eden ikmal inşaatının ikinci ihalesi yapılıyordu. O da çok şükür yapıldı, tamamlandı. Arkadaşlarımız 24 saat esasına göre çalışıyor. Tabi dünyada bu işler yapılırken teknolojisi en son noktada olan ülkeleriyle aynı çalışma sistemi ile çalışıyoruz. Biz vatandaşlarımızdan biraz daha sabır sınırlarını zorlamalarını istirham ediyoruz.  Bunu neden istiyoruz. Ek hizmet belediye binamızın karşısında fore Kazık çalışmamız tamamlanıyor. Yan tarafta gördüğünüz fore kazık makinesi Türkiye’de gördüğünüz 3 makineden bir tanesi. Vatandaş diyor bundan 2 tane 3 tane yok mu diye. Türkiye’de 3 tane var. Bunun bir tanesini Yomra’daki çalışmaya getşirdiysek bu çok büyük başarıdır. Burada bir şaheser inşa ediyoruz. Bittiğinde göreceksiniz, bize hak verecek ve hakkını helal edeceğini düşünüyoruz.  Tahmin ediyorum bir hafta sonra fore kazık çalışmamız tamamlanacak. Çalışma tamamlandığında sağlı ve sollu yan yollara trafiği alıp akışını da sağlamış olacağız. Hemen kazı çalışmasına başlayacağız. Kazı çok kısa sürede bitirilecektir. Kazıya girildiğinde herkes oradaki diyaframlı duvarların hazır olduğunu görecek. Hızlı bir şekilde kazıyı tamamlayıp üst yapı çalışmasına başlayacağız ve hizmete sunacağız. Yeni turizm sezonuna kadar bunu anahtar teslimi bitireceğiz. Hem müteahhit firmamız ve Karayolları titizlikle üzerinde duruyor.  Bizde belediyemizin imkanlarını buraya seferber etmek suretiyle hiçbir esnafımızın, kurum ve kuruluşlarımızın mağdur olmaması için, yan yolları açıyoruz, stabilize seriyoruz, asfaltlama yapıyoruz. Ama trafik sıkışıklığından bahsediyorsak bu bu tür çalışmalarda Büyükşehirlerde de aynı sıkışıklık söz konusudur. Refaha ulaştığımızda bu sıkıntıdan kurtulacağımız kanısındayım” dedi.

Başkan Sağıroğlu projenin deniz seviyesinin altında olması, buradan geçen bazı dereler olması, ayrıca yağmur sularının dal-çık projesinde sıkıntı yaratıp yaratmayacağı ile ilgili soru üzerine böyle bir sorunun söz konusu olmadığını söyledi.

Başkan Sağıroğlu, “Bunun matematiksel ölçümleri yapılmıştır. Biz ilk olarak Hatay’da bunu tespit ettik. Hatay’da uygulanan projenin aynısını Karayollarına iş yapan proje firmasına vermek suretiyle buranın projesini hazırlattık. Burada kısmi motobom sistemi vardır. Yani burada yağmurlarda bir su doluluk oranı yaşanırsa Motobomla tahliye ile çözülecektir. İleride bahsettiğimiz Zil deresi ile ilgili sıvı aktarma diyafram yapılmıştır orada. Orada derenin zaman zaman rusumat toplaması nedeniyle de ilgili kurumlarımız orada rusumat temizlemesini yapacaktır taşkınlara karşı.  Bu bütün dere ıslah çalışmalarında da yapılıyor. Ancak böyle bir sorun söz konusu değildir. Asla böyle bir şey beklemiyoruz. Projeyi hazırlayan firma çok donanımlı bir firmadır ve bütün eksiklerini tespit ederek yapılmıştır. Bu alanda çok güzel bir drenaj çalışması yapıldı. Dış kısmından orta kısmına ve iç kısmına kadar drenajla suyu en alt seviyesinden alıyoruz. Tabii afetlerin karşısında da hiçbir şey durmaz. O manada da motobom sistemi ve depolama sistemi konuluyor. 24 saat esasıyla, otomotik devreye girmek suretiyle tahliyeleri gerçekleştirecektir. İnşallah öyle bir kaza beklemiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Başkan Sağıroğlu Kavşak projesinin tamamlanacağı tarih ile ilgili olarak ise “Biz Nisan sonu olarak programlamışız. En geç Mayıs sonunda burası anahtar teslimi teslim edilecektir. Ondan kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber