Kar yağdı, Sümela Manastırı bembeyaz oldu

 Doğu Karadeniz'in önemli turizm mekanlarının başında gelen Sümela Manastırı ve ören yeri, yoğun kar yağışının ardından beyaza büründü. 

Kar yağdı, Sümela Manastırı bembeyaz oldu

Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Altındere Vadisi'nde yer alan Sümela Manastırı ve çevresinde, hafta sonu kar yağışı etkili oldu.



Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Altındere vadisinde yer alan Sümela Manastırı, iki gündür etkili olan kar yağışının ardından ziyaretçilerine seyri güzel manzaralar sundu.

Sunduğu alternatif turizm seçenekleriyle her mevsim yerli ve yabancı turistleri bölgeye çeken Sümela Manastırı ve ören yerindeki kar yağışının ardından, ağaçlar, çeşmeler ve vadideki derenin bazı bölümleri, adeta kartpostallık görüntüler oluşturdu.



Bir süredir restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapalı olan manastıra giriş yapamayan ziyaretçiler de bol bol fotoğraf çekerek hem manzaranın hem de karın tadını çıkardı.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan yaptığı açıklamada, bölgede bir kaç gündür süren kar yağışı ve soğuk havanın ilçenin yüksek kesimlerinde de etkisini gösterdiğini söyledi.




Doğu Karadeniz ve ülke turizmi açısından Sümela Manastırı ve ören yerinin önemli bir konumda bulunduğunu ifade eden Koçhan, yörenin kış ayında da ziyaretçilerine ayrı güzellikler sunduğunu vurguladı.

Yazın olduğu gibi kışın da doğanın ve manzaranın keyfini çıkarmak isteyenleri her zaman beklediklerine işaret eden Koçhan, kar yağışının yaşamı olumsuz etkilememesi için yaşanacak her türlü olumsuzluğa karşı ekiplerin hazır olduğunu sözlerine ekledi.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber