Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir ilk daha

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma hastanesi'nde ilk kez Epilepsi Hastalarına Vagal Sinir Stimülasyonu (VNS) Operasyonu Gerçekleştirildi.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir ilk daha

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon’da bulunan Kanuni Eğitim ve Araştır hastanesinde bir ilk gerçekleşti. Trabzon’da ilk kez Epilepsi Hastalarına Vagal Sinir Stimülasyonu (VNS) Operasyonu Gerçekleştirildi.

Operasyonu gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Feryat DEMİRHAN sorulara şu şekilde cevap verdi: “Vagal Sinir Stimulasyonu (VNS); tedaviye dirençli epilepsilerde uygulanan bir yöntemdir. Bugün için epilepsi cerrahisi yapılamayan, yapılsa da başarısız olmuş hastalarda uygulanmaktadır. Hastaların nöbet sıklığında %50-80 oranında azalmaya sebep olabilmektedir. Sol Vagus siniri, boyun sol bölgesindeki 3 cm lik bir cilt insizyonu ile karotid kılıfında bulunup serbestleştirilir. Serbestleştirilen sinire ” +elektrod , - elektrod ve anchor elektrod “ olmak üzere 3 elektrod sarılır. Elektrodun kablosu sol köprücük kemiğinin altına açılan 4cmlik insizyon bölgesine cilt altından klavuz tel yardımıyla ilerletilir ve jeneratöre “pil” bağlanır. Jeneratör göğüs bölgesine cilt altı açılan cebe yerleştirilir.”

Ayrıca bu ameliyatın hastanede şuana kadar 4 hastaya başarılı bir şekilde uygulandığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber