Kafalar karışık! Marketlere hafta içi kısıtlama var mı?

Hafta içinde marketlere kısıtlama var mı? Marketler kaça kadar açık? Büfe, bakkal, kasap saat kaça kadar çalışıyor? İşte bu soruların yanıtı

Kafalar karışık! Marketlere hafta içi kısıtlama var mı?

Hafta içi marketler kaça kadar açık, marketlere kısıtlama var mı? Soruları son günlerin merak edilen konularından oldu. Geçtiğimiz hafta yürürlüğe sokulan yeni yasaklar nedeniyle birçok konuda kafa karışıklığı yaşandı.

Hafta içi – hafta sonu, yaş grupları derken birçok farklı kısıtlama soruları da beraberinde getirdi. Hafta sonu gerçekleştirilen sokağa çıkma kısıtlamasının yanı sıra birçok tedbir de beraberinde uygulanmıştı. Bunlardan biri de marketlerin açılış kapanış saatlerinin 10.00- 20.00 saatleri arasına çekilmiş olmasıydı.

Ancak bu durum vatandaşların kafasının karışmasına da neden oldu. Vatandaşlar aynı yasakların hafta içi de uygulanıp uygulanmadığı konusunda ikilemde kaldı. 

Trabzon’da bazı market-bakkaların saat 22.00’de polis veya bölgesine göre jandarmanın ısrarıyla kapatıldığı ihbarlarının gelmesinin ardından Haber61 Trabzon Valiliği’nden yasağın detaylarına ulaştı.

Alınan kararlara göre bakkal, market, kasap gibi işyerleri için hafta içinde uygulanan bir kısıtlama bulunmuyor. Bu işyerleri kendi ruhsatlarında yazan açılış kapanış saatlerinde çalışmalarına devam edebilecek.

Valilik tarafından yapılan bilgilendirmeye göre

18 Kasım 2020 tarih ve 19161 sayılı genelge kapsamında belirli işyerlerinin faaliyet gösterebilecekleri zaman aralığı 10:00 ila 20:00 saatleri arası olarak belirlendi.

Mezkur genelge ile bakkal, büfe, kasap, kuruyemişçi, manav, şeklinde faaliyet gösteren işyerleri için bir kısıtlama getirilmedi.

Alkol satışı yapan bakkal ya da büfeler ise saat 10.00 ile 20.00 arasında faaliyet gösterebilecek.

Öte yandan bazı illerde farklı uygulamalara gidildiği kaydedildi.

Haber61 Haber Servisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber