Kadıralak Yaylası ihaleye çıkıyor!

Trabzon turizmi için vaat edilen 7 yeni Uzungöl’den ilki belli oldu

Kadıralak Yaylası ihaleye çıkıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Trabzon'a vadettiği, dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl benzeri 7 ayrı tabiat turizm merkezi kurulması için başlatılan çalışmalar kapsamında ilk olarak Tonya'da bulunan Kadıralak Yaylası Tabiat Parkı ihaleye çıkıyor.


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından Trabzon'daki bir toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte ülkenin 223. Tabiat Parkı ilan ettiği Kadıralak Yaylası Tabiat Parkı için ihale 22 Aralık Cuma günü gerçekleştirilecek. Buna göre Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12.Bölge Müdürlüğü Trabzon Şube Müdürlüğü'nün faaliyet alanındaki 3 bin 570 dekar alana sahip Kadıralak Tabiat Parkı Gelişme Planı Hazırlanması için hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19'uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek. Uzungöl'e alternatif düşünülen yaylalar listesinde Kadıralak yaylasının yanı sıra Hıdırnebi, Kalınçam gibi yaylalar da yer alıyor. Karar verilecek yeni turizm DSİ tarafından ise yaylalarda yapay göller oluşturulacak.

BAKAN, EYLÜL'DE AÇIKLAMIŞTI

Uzungöl'e alternatif turizm merkezi olarak düşünülen yerlerin başında gelen Tonya ilçesinde bin 300 metre yüksekliğinde yer alan Kadıralak Yaylası Tabiat Parkı ile ilgili 25 Eylül tarihinde açıklamalarda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, mesire alanlarında yer bulmanın mümkün olmadığını belirterek yaşanan yoğunluğa dikkat çekmişti. Yeni tabiat turizm merkezi kurulmasının gündeme geldiğini ifade eden Bakan Eroğlu, "Trabzon'da özellikle muhteşem bir ikinci, üçüncü  Uzungöl için hazırlık yaptık. Birlikte karar vereceğiz. Bununla ilgili hatta bir master plan, tabiat turizm master plan ve uygulama eylem planı da hazırlandı ama bunu icraata geçirmek için değerlendirmeler yapacağız" ifadelerini kullanmıştı. Günebakış

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber