İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın'dan Atatürk Anıtı'na saldıran failin serbest bırakılmasına tepki

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Atatürk Anıtı'na yapılan saldırıda failin serbest bırakılmasına sessiz kalmadı.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın'dan Atatürk Anıtı'na saldıran failin serbest bırakılmasına tepki

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Atatürk Anıtı’na saldıran failin serbest bırakılmasını eleştirdi ve sessiz kalan siyasilere yüklendi.

Geçtiğimiz gün Akçaabat’ta Atatürk Anıtı’na yapılan saldırıya tepkiler gelmeye devam ediyor. Ancak Trabzon’daki siyasilerin birçoğu olaya sessiz kaldı. Bu durum yerel medyada da tepki çekerken, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise gelen tepkiler üzerine, olaydan bir gün sonra açıklama yaptı. Olayın faili ise psikolojisi bozuk gerekçesiyle serbest bırakıldı ve tedavi olacağı belirtildi. Konuyla alakalı açıklama yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, sayın Cumhurbaşkanına yapılan en ufak hakarette bile insanlar ceza alırken, ülkemizin kurucusu ve manevi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan saldırıların faillerinin psikolojisi bozuk gerekçesiyle serbest bırakıldığını belirtti.

“OLAYIN ÜZERİ BU ŞEKİLDE KAPATILAMAZ”
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, yapılan saldırının ve failin serbest bırakılmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, “Geçtiğimiz gün Akçaabat ilçemizde Atatürk Anıtı’na çirkin bir saldırı düzenlendi. Emniyet güçlerimiz kısa sürede faili yakaladılar. Ancak yakalanan fail psikolojisi bozuk gerekçesiyle serbest bırakıldı. Bu durum kabul edilemez. Olayın faili hem milli ve manevi değerlerimize saldırmıştır hem de milliyetçiliğiyle ön plana çıkan şehrimizin adını karalamıştır. Bu olayın üzerinin bu şekilde kapatılması mümkün değildir. Failin daha önce de benzer bir eylem içerisinde bulunması da dikkate alınmalıdır. Ayrıca sayın Cumhurbaşkanına yapılan en ufak bir hakarette bile insanlar ceza alırken, Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan saldırlar ve hakaretler cezasız kalıyor. Artık bu duruma sessiz kalınamaz. Kurucu Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan saldırılara ve hakaretlere verilen cezalar daha sert ve caydırıcı olmalıdır.” dedi.

“BUNLARIN MİLLİYETÇİLİKLERİ SEÇİMLİK”
Yapılan saldırının ardından Trabzonlu siyasilerin de olaya sessiz kalmasını eleştiren Yavuz Aydın, “Atatürk sadece bizim değil, bu ülkede yaşayan herkesin milli ve manevi değeridir, lideridir. Ancak şehrimizdeki siyasiler bu olaya sessiz kalmıştır. Özellikle de seçim döneminde milliyetçiliği çıkarları için kullanan Cumhur İttifakı bileşenleri, yapılan çirkin saldırı karşısında kör ve sağır olmuşlardır. Olayın yaşandığı yer Akçaabat olmasına rağmen belediye başkanı bile gelen tepkiler üzerine, olaydan ancak bir gün sonra açıklama yapabilmiştir. Bir kez daha görmüş olduk ki, bunların milliyetçilikleri de seçimlikmiş, milli ve manevi değerlere olan saygıları da seçimlikmiş.” ifadelerini kullandı.

“NEDEN SESSİZ KALDINIZ?”
Yaşanan çirkin saldırıyla alakalı birkaç soru sormak istediğini belirten Yavuz Aydın sözlerine şu şekilde son verdi: “Olay karşısında neden sessiz kaldınız? Açıklama yapmaktan mı çekindiniz, çekindiyseniz kimden, neyden çekindiniz, yoksa yaşanan bu olayı tasvip mi ediyorsunuz? Bu sorulara cevap bekliyorum. Şunu da belirtmek istiyorum, kimse unutmasın ki, Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurucu, milli ve manevi lideridir. Bizim de kırmızı çizgimizdir. Ona yapılan hiçbir hakaret ve saygısızlık kabul edilemez. Yaşanan bu ve bunun gibi bütün çirkin olayların sonuna kadar takipçisi olacağız, failler gereken cezayı alana kadar da mücadele edeceğiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler