İyi Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın: “Bu Trabzon değil, AK Parti Koordinasyon toplantısıdır”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın'dan Trabzon Valiliği’nde yapılan İl Koordinasyon Toplantısı'na eleştiri geldi.

İyi Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın: “Bu Trabzon değil, AK Parti Koordinasyon toplantısıdır”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Ulaştırma Bakanının katılımıyla Trabzon Valiliği’nde yapılan İl Koordinasyon Toplantısı'nı sert bir şekilde eleştirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu dün Trabzon’a gelmiş ve bir dizi ziyarette bulunmuştu. Yeni atanan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Bakan Uraloğlu, burada İl Koordinasyon toplantısına da katılmıştı.

Uraloğlu, toplantı ile ilgili olarak sosyal medyadan ‘milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il başkanlarımız ile toplantımızı gerçekleştirdik’ ifadelerini kullanmıştı. Muhalefet partileri ise toplantı ile ilgili olarak kendilerine bir haber verilmediğini ifade ederek bu kararı eleştirdi. Toplantı ile alakalı açıklama yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, ‘ortak akıldan uzak yapılan her toplantı Trabzon’a zarar veriyor’ diyerek, yapılan toplantıyı eleştirdi.

“SİZİ DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM”

İlk olarak toplantının ev sahipliğini yapan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’a seslenen Yavuz Aydın ortak akıl konusunda duyarlı davranmasını talep ederek, “Trabzon’da bugün yine ortak akıldan uzak bir fotoğraf sosyal medya ve basına servis edildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon’a geldi. Trabzon Valiliği’nden bir fotoğraf paylaştı. Paylaşımında “Valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il başkanlarımız ve diğer arkadaşlarımızla İl Koordinasyon Toplantımızı gerçekleştirdik. Ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu ile şehrimizin değerini artıracak yatırımlar konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Trabzon'umuzu 2053 vizyonumuz kapsamında marka şehir haline getirme gayretimizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı. Ancak bizlere gelen bir davet olmadı. Turizm toplantısındaki tavır burada da devam etti. Ev sahipliğini yapan sayın valimiz, bu durum Trabzon’a zarar veriyor. Bu noktada sizleri daha duyarlı olmaya davet ediyorum Bizim ortak paydamız Trabzon’dur ve bu siyaset üstü bir konudur. Bu konuda daha hassas olacağınıza inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BU HATADAN VAZGEÇİN”

Daha önce yapılan turizm toplantısını hatırlatan Yavuz Aydın, ortak akıl çağrısı yaparak, “Sayın Bakan, üzerinden daha çok zaman geçmedi, şehrimiz bu şekilde ortak akıldan uzak yapılan toplantılara şahitlik etti. Bunlardan birisi de şehrimizin en önemli sorunlarından birisi olan turizm ile alakalıydı. Bu toplantıdan bir sonuç alınmadı. Bir çözüm önerisi dahi sunulmadı. Şimdi aynı hataya siz de düştünüz. Bu hatadan dönmüş olsaydınız o toplantıda bizler de olurduk. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il başkanlarımız diye yazmışsınız ancak biz bir davet almadık. Size göre bu şehrin milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları kimler? Sadece sizin partinize mensup olanlar mı bu şehirde söz hakkına sahip? Bizleri ötekileştirerek bir yere varamazsınız. Bu yaptığınız siyasi iradeyi ve ortak aklı yok saymaktır. Bu şekilde yaptığınız toplantı Trabzon İl Koordinasyon toplantısı olmuyor, AK Parti İl Koordinasyon toplantısı oluyor. Sizleri uyarıyoruz, bu şekilde başarıya ulaşamaz, şehre hizmet edemezsiniz. Artık bu ötekileştiren tutum ve siyasetten vazgeçin. Göreve başladığımız günden bu yana ortak akıldan bahsediyoruz fakat bunu göz ardı ediyorsunuz. Şehrimizde üç tane önemli toplantı yapıldı. Her toplantıda bu tavrınızdan ve hatanızdan vazgeçersiniz diye bekledik fakat değişen bir şey olmadı. Tekrar uyarıyoruz, ortak aklı ve siyasi iradeyi yok saymayın. Şehrimizi ancak birlikte kalkındırırız. Belki bilmiyorsunuzdur diye de hatırlatayım, Trabzon Milletvekili olarak, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda görev yapıyorum. Bir sonraki toplantınızda bunu da göz ardı etmeyin. Gelin sorunları hep beraber çözelim.” şeklinde konuştu.

“İNSANLARI KANDIRMAYA HAKKINIZ YOK”

Son olarak projeler hakkında somut adım atılmadığını belirten Yavuz Aydın sözlerine şu şekilde son verdi:

“Açıklamanıza gelecek olursak 2053 vizyonunuzdan bahsediyorsunuz ama şehirdeki trafikten haberiniz var mı? Nerede hafif raylı sistem, tren yolu, güney çevre yolu? Başlıyoruz diye vaat edilen projeler ne aşamada? Güney Çevre Yolu temeli diye yaptığınız açılış ne aşamada? Proje nerede, ihale nerede, kamulaştırma hangi aşamada? Sadece projede planladıklarınızı söyleyip, kazı yaptığınızı ifade ediyorsunuz. Yeter artık, bu şehirdeki insanları kandırmaya hakkınız yok. Sürekli bir tarih veriyorsunuz, atılan hiçbir adım yok. Trabzon şehri yıllardır oyalanıyor. Bu oyalama ve vaatle kandırma siyasetinden vazgeçin. Sizleri şeffaf olmaya ve birlikte çalışmaya davet ediyorum. Bu şehir hepimizin, gelin birlikte sorunlarını çözelim.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber