İYİ Parti Trabzon Milletvekili Aydın:“Tavan fiyat uygulaması getirilmelidir”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Trabzon’da artan kira fiyatları üzerine açıklamada bulundu, yetkilileri göreve çağırdı

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Aydın:“Tavan fiyat uygulaması getirilmelidir”

Trabzon’da yaşanan kira artışları ve konut sıkıntısı giderek büyüyor. %288 artış yaşanan kentte insanlar kiralık ev bulamıyor. Kirada oturan vatandaşlar ise yüksek artışlar nedeniyle sıkıntı yaşıyor. %25’lik artış sınırı ise sadece kağıt üzerinde kalmış durumda. Kira artışları nedeniyle yaşanan yaralama ve cinayet vakaları da ülke genelinde görünmeye başladı. Son olarak Rize’de kira artışı yüzünden çıkan kavgada bir vatandaş hayatını kaybetti.

“BU DURUM SOSYAL VE TOPLUMSAL KRİZE DÖNÜŞÜR”
Konu üzerine açıklama yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, “Kira ve konut Trabzon’da bir rekor daha kırdı. Son açıklanan verilere göre artış oranı %288 ve şehrimiz kira artışında zirvede. Bu çok vahim bir durum. Bazı mahallelerde kiralar 13 bin liradan başlarken bu rakam yukarı doğru gidiyor. Asgari ücretle çalışanın veya bir memurun bu kirayı karşılayabilme imkanı yoktur. Borçla evlenen gençlerimiz için de aynı durum geçerli. Bunun için bir an önce önlem alınmalı. Mahallelere göre tavan fiyat belirlenmeli. Zaten yapılan zamlar ile artan gıda ve akaryakıt fiyatları yüzünden milletimizin beli büküldü. Üzerine kiralardaki artıştan dolayı insanlar evsiz kalma tehlikesi altında. Bu durum giderek sosyal ve toplumsal krize dönüşüyor. Bunun çaresi bulunmazsa, korkarım ki daha çok asayiş olayı ile karşılaşacağız.” şeklinde konuştu.

“EMEKLİLER ARTIK TRABZON’DA YAŞAYAMAZ”
Emeklilerin artık Trabzon’da yaşamalarının çok zor olduğunu belirten Yavuz Aydın, “Emekliler için durum ise çok daha kötü. Yapılan %25’lik zamla beraber önce aç bırakıldılar, şimdi ise evsiz kalacaklar. Özelikle 7500 lira maaş alan bir emekli Trabzon’da kesinlikle yaşayamaz. Maaşı ne kiraya yeter ne de gıda masraflarına. Artık köylerde ikamet eden emekliler bile geçim sıkıntısı yaşıyor. Emeklilerin en çok benimsedikleri yer olan meydan parkında bile gözle görülür bir azalma söz konusu. Sokağa bile çıkamıyorlar. Yıllarını çalışarak geçiren ve devletimize hizmet eden insanların böyle bir hayat yaşaması kader değil, sadece siyasi iktidarın yanlışlarının bir sonucudur. Bir kez daha görmüş olduk ki, ekonomi gözlerdeki parıltı ile yönetilmezmiş.” dedi.

“ŞEHİR SAHİPSİZ BIRAKILMAMALI”
Son olarak Trabzon’daki durumun kontrol altına alınmasını belirten Yavuz Aydın sözlerine şu şekilde son verdi: “Trabzon’daki durumun bir an evvel kontrol altına alınması gerekiyor. Bu noktada valilik ve belediyeler inisiyatif almalıdır. Mahallere göre tavan fiyat uygulaması getirilmelidir. Artış oranları denetimlere tabi tutulmalı, gerekirse kira sözleşmeleri incelenmeli, bunun için bir araştırma komisyonu kurulmalıdır. Özellikle turizm sezonunu fırsat bilen ev sahipleri denetlenmelidir. Bireysel konutların turizm amaçlı kullanılmasının önüne geçilmelidir. Kısacası şehirdeki denetimler artmalı ve şehir sahipsiz bırakılmamalıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber