İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhammet Erkan "Gölge başkan gibi takip edeceğim"

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Muhammet Erkan seçim sonuçları sonrası konuştu.

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhammet Erkan "Gölge başkan gibi takip edeceğim"

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Muhammet Erkan 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimler sonrası açıklamalarda bulundu. Seçilen belediye başkanlarını tebrik eden Erkan, vaatlerin takipçisi olduğunu belirtirken, seçimde İYİ Parti seçmenin rolünü vurguladı ve seçim sonucuna direkt etki ettiğini ifade etti.

“TÜRK MİLLETİ İKTİDARA KIRMIZI KART GÖSTERDİ”
Sözlerine seçimlerini kazanan belediye başkan adaylarını tebrik ederek başlayan Opr. Dr. Muhammet Erkan, “Pazar günü gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimlerinde milletimiz kanaatini ve mesajını sandıkta ortaya koymuştur. Son derece iyi niyet, samimiyet ve büyük bir gayretle çalıştık. Tüm yol arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Başta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Metin Genç olmak üzere, kazanan tüm belediye başkanlarını kutluyor başarılar diliyorum. İYİ Parti olarak hem Türkiye’de hem de Trabzon’da beklediğimiz sonucu alamadık ama Türk Milleti gerçekten iktidara güçlü bir şekilde “ kırmızı Kart “ gösterdi. Sonuçlar partimiz acısından bizleri üzmüşse de dün gece bir devrin kapanışına tanık olduk. Milletimiz sandığa gitti ve demokrasiyi yok sayan, hukuku ayaklar altına alan, ülkeyi yolsuzluk ve borç batağına sokan, milyonlarca mülteciye ülkeyi işgal ettiren ve kendine parmak sallayan anlayışa büyük bir ders vererek feraset, basiret ve asaletini bir kez daha göstermiştir.” şeklinde konuştu.

“SEÇİMLER YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI OLDU”
Seçim sonuçlarının yeni bir dönemin başlangıcına işaret ettiğini vurgulayan Erkan, “Bu anlamda Cumhuriyet Halk Partisi’ni seçim başarısından dolayı kutluyorum. Fakat Cumhuriyet Halk Partisi’nin aldığı oy iktidara karşı verilen tepki oylarıdır. Bu oyların büyük çoğunluğu İYİ Parti’den ya da sağdan sola giden iktidara tepki oylarıdır. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde parti olarak merkez sağda açtığımız üçüncü yol milletimiz tarafından kabul görecek ve oylarımız katlanarak geri dönecektir. Hatırlatmak isterim ki ; 1989 seçimlerinde yerel seçimleri büyük bir oy farkıyla SHP kazanmıştı. Fakat 2 yıl sonra yapılan genel seçimlerde SHP üçüncü parti olmuş, seçimi Süleyman Demirel başkanlığındaki DYP kazandı. Aynı tablo ile karşı karşıyayız. En geç 2028 yılında yapılacak olan genel seçimleri İyi Parti kazanacaktır. Hep beraber göreceğiz ki 2028’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimin belirleyici partisi İyi Parti olacaktır. Bizler her türlü şımarıklığa ve saygısızlığa karşıyız. Ak Parti şımarıklığı da yanlıştır, CHP şımarıklığı da yanlıştır. Unutulmasın ki 2019 başarısının mimarı İyi Parti’dir. 2024 başarısı da İYİ Parti seçmeninin tepkisi sonucunda gerçekleşmiştir. İYİ Parti’ye düşmanlık CHP’ye kazandırmaz kaybettirir. Onun için dikkatli olunması, nezaket ve zarafetin elden düşürülmemesi gerekir.” dedi.

“GÖLGE BAŞKAN GİBİ TAKİP EDECEĞİM”
Verilen vaatlerin yakından takipçisi olacağını ifade Opr. Dr. Muhammet Erkan sözlerini şu şekilde bitirdi:
“Ben Muhammet Erkan olarak sandıktan bir tane dahi oy çıksa partimin oyu olsun düşüncesiyle seçime girdim aday oldum. Evet beklediğimiz oyu alamadık ancak aldığımız her bir oy bizim için, partimiz için son derece önemlidir. Ben iyi bir İYİ Partiliyim. İyi Parti’nin bir siyasi partiden daha çok bir siyasi hareket olduğuna inananlardanım. Bizim bir davamız var, hedefimiz var, amacımız var. Sandıktan bir tek oy bile bize çıkmamış olsa bile biz davamızdan, Türkiye sevdamızdan asla vazgeçemeyiz. İnandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. Yeni dönemde Trabzon Büyükşehir Belediyesini “gölge başkan” gibi yakından takip edeceğiz. Verilen vaatlerin takipçisi olacağız. Trabzonlunun hakkının yenilmesine müsaade etmeyeceğiz. Yapılacak güzel işleri alkışlayacağız, destekleyeceğiz, Trabzon’un hayrına olmayan işlerde eleştireceğiz, muhalefet edeceğiz. İnanıyorum ki; Sayın Genç bir hukukçu başkan olarak partizanlıktan uzak, adaletli, herkesin hakkını hukukunu koruyan, bütün Trabzonluların belediye başkanı olur. Verdiği sözleri tutar. Projelerini gerçekleştirir. Özellikle hafif raylı sistemi kısa sürede kentin hizmetine sunar. İYİ Parti olarak bütün yaptıklarının, yapamadıklarının takipçisi olacağız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber