İstanbul’da yeni bir Trabzon çatısı

İstanbul’da Trabzon adına kurulan federasyon- dernek-vakıf-sivil toplum örgütlerine bir yenisi daha ekleniyor.

İstanbul’da yeni bir Trabzon çatısı

Trabzon Dernekler Federasyonu(TDF)ndan ayrılan Hüseyin Ayaz “Trabzon Dernekleri Konfederasyonu” adıaltında yeni bir oluşum için çalışmalara başladı.


İstanbul’da sivil toplum örgütleri ile bir araya gelen Trabzon Dernekleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Kurucu Genel Başkanı Hüseyin Ayaz “Trabzon Dernekleri Konfederasyonu olarak, TSTKA - Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Akademimiz ile birlikte, başta İstanbul’da yaşayan hemşerilerimiz olmak üzere bütün Trabzonluların sesi olma gayreti içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” açıklamasında bulundu.

İstanbul’da yeni bir Trabzon çatısı

BİRLİKTE DAHA GÜZEL GÜNLERE YELKEN AÇIYORUZ

Yola çıktık birlikte daha güzel günlere yelkeç açıyoruz diyen Hüseyin Ayaz Trabzon Dernekleri Konfederasyonun  2018 Yılı Planlı hedef ve çalışmalarını şu şekilde özetledi.

1 - ) TSTKA - Koordinasyon ve Planlama 1. toplantısı:Aralık ayı çerisinde İstanbul, Topkapı, Vatan Cad. AKGÜN OTEL’de Sayın Tekin Küçükali'nin Divan Başkanlığında, Dernek ve Federasyon  Başkanlarını ağırlayacağımız kahvaltılı istişare toplantısı.

2 - ) TSTKA - Koordinasyon ve Planlama 2. Toplantısı: Ocak 2018' de Trabzon'da; Trabzon ve çevre illerinde kurulu olan Sivil Toplum Kuruluşları ile Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kaymakamlıklar, İlçe Belediye Başkanları ve Basın Kuruluşları'nın katılımıyla yapılacaktır.

İstanbul’da yeni bir Trabzon çatısı

3 - ) 2018  yılında başlamak kaydı ile, bundan böyle her yılın ilk 61. gününü Dünya Trabzonlular  günü olarak ilan ediyoruz. Bu çerçevede 2 Mart 2018Cumagünü, Dünya Trabzonlular gününü, Trabzon'un Kurtuluşu'nun 100. yılı ile birleştirerek İstanbul'da büyük bir salonda hep birlikte kutlayacağız. Devamında ülke genelinde ve dünyanın her köşesinde kutlanması için gerekli girişimlerde bulunacağız.

4 - ) Trabzon'un tarihini ve kültürünü yansıtan, tanınırlığını arttıracak, kardeşliğimizi daha da  pekiştirecek "Yedi Bölge Trabzon Tanıtım Etkinliklerimizi" 2018 yılı içinde (1-Kahramanmaraş, 2-Zonguldak, 3-İzmir, 4-Van, 5-Ankara, 6-İstanbul, 7-Diyarbakır) Kardeş Şehir Kahramanmaraş'tan başlayıp Diyarbakır'da bitecek şekilde gerçekleştireceğiz.

5  - ) Aralık ayı içinde TSTKA - Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi ve TDK - Trabzon Dernekleri Konfederasyonu ile birlikte yeni kurulan Federasyonların Tanıtım toplantısını gerçekleştireceğiz.

6  - ) 1.Uluslararası Trabzon Zirvesini İstanbul'da büyük otellerin birinde veya Kongre Merkezinde gerçekleştireceğiz.
 
7  - ) TSTKA olarak bir heyetle, Trabzon’u boydan boya gezerek esnaf,  üretici,  meslek gurupları,  temsilcileri ve Trabzon Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret edip sorunları yerinde inceleyip rapor yaparak çözünler arayacağız.

İstanbul’da yeni bir Trabzon çatısı

İstanbul’da yeni bir Trabzon çatısı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber