İsmail Ustaoğlu: Trabzon’da koronavirüs rakamları 1-2 hafta içerisinde düşüş gösterir ama...

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu koronavirüs denetimine çıktı.

İsmail Ustaoğlu: Trabzon’da koronavirüs rakamları 1-2 hafta içerisinde düşüş gösterir ama...

Haber61 - Haber Servisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla 81 ilde aynı anda başlayan ve Trabzon’da da uygulanan koronavirüs denetimlerini gerçekleştiren Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu açıklamalarda bulundu.

Ustaoğlu “İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu’nun talimatıyla 81 ilde olduğu gibi Trabzon’umuzda da tüm ilçeleriyle beraber yoğun bir denetim gerçekleştiriyoruz. Tüm ekiplerimizle beraber “Sağlık için, hepimiz için” sloganıyla başlatılan bu denetimi bugün de gerçekleştiriyoruz. 316 ekibimiz, 1637 personelimizle tamamen şuanda sahadayız. Malumunuz her hafta olduğu gibi her gün günün belli saatlerinde denetim yaparak, vatandaşlarımızı hem bilgilendirerek hem de uyarılarımızı yaparak, onları maske mesafe ve dezenfekte kurallarına uymaları noktasında uyarılarımızı da bu vesileyle gerçekleştirmiş oluyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Ustaoğlu Trabzon’da bugüne kadar 215 bin denetim gerçekleştirildiğini belirterek “Trabzon ilimizde sadece bugün değil her gün 22 faaliyet iş kolundaki denetim ekipleriyle sürekli sahadayız. Örneğin berber ve kuaförleri denetleyen ekibimiz, kafe ve restoranları denetleyen ekiplerimiz gibi… Her gün vatandaşımızı uyarmaya çalışıyoruz. 11263 tane işyerimiz mevcut Trabzon’da 215 bin denetim gerçekleştirdik. Zaman zaman ceza uyguladıklarımız var. Şu ana kadar bizim toplamdan 4 milyon 400 bin TL cezai işlem gerçekleştirmişiz. Bakanımızın talimatları doğrultusunda bundan sonra da bu mücadeleyi etkin bir şekilde sürdüreceğiz.” Dedi.

Sağlık bakanı Koca’nın dün canlı yayında açıkladığı Trabzon’daki yüzde 66’lık yoğun bakım doluluk oranını da değerlendiren Ustaoğlu “Yoğun bakımda yatan hastalarımız var. Sayın bakanımız da açıkladı. Ama şuan bizi tedirgin edecek her hangi bir durum söz konusu değil. Göreceli olarak vakalarımız da yavaş yavaş düşüş de başladı. Vatandaşlarımız kurallara uyduğu sürece, inanıyorum ki 1-2 hafta içerisinde hem vakalarda düşüş olduğu gibi yoğun bakımlarımızda da düşüş olacağına inanıyorum. “ şeklinde konuştu.

Son olarak da gençlere seslenen Zorluoğlu “Buradan özellikle gençlerimize seslenmek istiyorum. Bizim aslında kendilerini koruyorlar. Evlerimizdeki annelerimiz babalarımız dedelerimiz kendilerini koruyorlar. Bakın camilerden kaynaklı hiçbir vakamız meydana gelmedi. Çünkü orada hem mesafe kuralına uyuyorlar hem maskelerini takıyorlar. Ama bizim gençlerimiz dışarı çıkıp, taşıyıcı rolü üstlenerek, kendini koruyan annesine , babasını tehlikeye atıyor. Biz ailelerimizden şunu istirham ediyoruz; çocuklarımızı sürekli uyarsınlar. “ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber