İŞKUR duyurdu! Trabzon'da 605 personel alınacak

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR Trabzon) 605 personel alınacağını duyurdu.

İŞKUR duyurdu! Trabzon'da 605 personel alınacak

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR Trabzon) Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 605 personel alınacağını duyurdu.

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Trabzon’da 18 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kamu hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla 9 ay süre ile toplam 605 personel alınacak.

Başvurular 28.08.2023-01.09.2023 tarihleri arasında, e-Devlet , https://esube.iskur.gov.tr üzerinden online ve ALO 170 iletişim hattını arayarak yapılacaktır. Trabzon Çalışma ve İş Kurumu ve Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenecek olan 605 kişilik Toplum Yararına Programına katılımcı seçimi %100 noter kurası ile belirlenecek olup programa 18 yaş üstü vatandaşlarımız başvuru yapabilecek.

TYP yönetmeliğinin 8. Maddesine istinaden yapılacak SGK sorguları esnasında 4/a, 4/c sigortalılığı bulunan, emeklilik kaydı bulunan ve vergi mükellefiyeti bulunan kişiler katılımcı olarak seçilse dahi TYP'den yararlanamayacaktır.

İŞKUR duyurdu! Trabzon'da 605 personel alınacak TYP Yönetmeliğinin 10. ve Geçici 2. Maddeleri uyarınca TYP'lerden 27.09 2017 tarihinden sonra azami 270 gün ve üstünde yararlananlar TYP'lere başvuramaz, katılımcı olarak seçilemeyecektir. Ayrıca bu süreyi mevcut TYP'lerde tamamlayanların programla ilişikleri kesilecek. TYP'lere; Adres Kayıt Sisteminde (AKS) aynı hanede oturan kişilerden başvuru şartlarını taşıyan herkes başvuru yapabilecek olup daha önceki projelerde çalışan hane halkı da dahil olmak üzere ancak bir kişi katılımcı olarak belirlenecektir.

Aynı haneden başvuru yapan kişilerin başvuru tarihine en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışması sonucu elde ettikleri gelirler toplamının asgari ücretin 1,5 katını aşması durumunda bu hanede oturanlardan hiçbiri yönetmelik gereği TYP’ye katılım sağlayamayacak.

Noter kurası neticesinde oluşan listeler nihai liste olmayıp, Yüklenici (İlçe Milli Eğitim müdürlükleri) ve İŞKUR tarafında gerekli inceleme ve kontrol işlemleri (Adres, SGK sigortalılık, emeklilik ve vergi mükellefiyeti sorguları, Gelir Tespiti, Katılımcı Geçmiş sorguları ve Kursiyer Geçmişleri sorguları) sonrasında listeler kesinleşecektir. İnceleme işlemleri tamamlanmadan program başlatılmayacaktır.

Trabzon genelinde TYP Kontejanları ise şu şekilde olacak;

İŞKUR duyurdu! Trabzon'da 605 personel alınacak


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber