İran'dan gelip Trabzon'u incelediler

 İran’dan gelen seyahat acente yetkilileri Trabzon’a gelerek, turizm destinasyonlarını inceliyor. 

İran'dan gelip Trabzon'u incelediler

İran’daki seyahat acenteleri Trabzon’da düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Trabzon’da bir otelde düzenlenen etkinlikte, İran ve Türkiye arasındaki turizm alışverişinin daha da güçlendirilmesi ve acente yetkililerine Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tanıtımı gerçekleştiriliyor.


Toplantıda bir konuşma yapan TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Türkiye ve İran’ın geçmişe dayanan bir dostluğunun olduğunu belirterek, “Meslek arkadaşlarımız burayı gezecekler tabi ki de eksiklikleri ve güzelliklerimizi görecekler. 3 tane sorunumuz var. Birincisi ulaşım konusunda Tebriz’den Trabzon’a bir uçak seferleri düzenlemek, ikincisi pasaport kontrollerinde hızlandırma olması gerekiyor. Üçüncüsü ise İran’daki Türk seyahat acentelerinin eksiklerinin bize bildirilmesi gerekiyor” dedi.

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu da, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin turizmde destinasyonlarının olduğunu dile getirerek, “Bizim bölgemizi turizm altyapısı açısından baktığınızda inşallah hizmet verebilecek nitelikte hem otellerimiz hem destinasyonlarımız mevcut. Sizlerin getireceği misafirlerimizi ağırlamak bizler için onur olacaktır. Karşılıklı olarak bizde Trabzon’dan Tahran’ı ziyaret etmek için beraber hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

DOKA Genel Sekreter Vekili Onur Adıyaman ise yaptığı konuşmada, 2015 yılı verilerine göre İran’dan Türkiye’ye 1.6 milyon turist geldiğini kaydederek, “Doğu Karadeniz, Dünyadaki önemli turizm destinasyonlarından biridir. Yeşiliyle, mavisiyle, yaylarıyla, doğasıyla birçok turizm aktivitesine de ev sahipliği yapabilecek şekilde turizm altyapısını geliştirmiş şehirlerden oluşmaktadır. Kardeş ülke İran ile birlikte bu turizm aktivitelerinin daha çok çeşitlendirilmesi, karşılıklı olarak bu alışverişin zenginleştirilmesi taraftarıyız. İnşallah bu toplantı önemli adımlardan biri olarak değerlendirilir. İran’dan Türkiye’ye 1.6 milyon misafirimiz geldi. Bu sayıları arttırmamız gerekiyor. Turizm aktiviteleri bizler için sadece ekonomik girdi olarak değer sağlamıyor. Ayın zamanda kültürel birlik ve sosyal kaynaşma olarak ta bu aktiviteleri görüyoruz” diye konuştu.

Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, İran ile Türkiye’nin dostluğun ötesinde bir gönül bağı olduğunu vurgulayarak, “Biz tarihi birlikteliğin dışında iki dost ülkeyiz. Komşuyuz. Bu birlikteliğimizin ilerlemesinde fayda var” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler