Hüseyin Örs'ten Muhtarlar Federasyonu'na ziyaret

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Muhtarlar Federasyonu'nu ziyaret etti “Muhtarlar, yetkisiz sorumlu durumuna gelmiştir.” dedi.

Hüseyin Örs'ten Muhtarlar Federasyonu'na ziyaret

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk ve muhtarlardan oluşan heyeti ziyaretinde  bir konuşma yapan Dr. Hüseyin Örs, “Vatandaşlarımız ile  devlet arasındaki köprü vazifesini yapan muhtarlarımızın mevcut durumu tabiri caizse “yetkisiz sorumlu” durumundadır. Tüzel kişiliği olmayan muhtarlarımıza tüzel kişilik bir an önce kazandırılmalıdır. Muhtarların güçlendirilmesi için bütçe ve kaynak kullanımı gibi yapısal nitelikle değişimler geç kalınmadan gerçekleştirilmelidir." dedi.

Konuşmasının devamında belediye meclislerinde muhtarların temsil edilmesi gerektiğini söyleyen Örs, "Mahallelerde yapılacak olan hizmet ve alınacak olan kararlar için belediye meclislerlerinde muhtarları temsilen temcilcilerin bulunması son derece önemlidir. Sonuçta muhtarlarımız da milletin oyu ile seçilmektedir. Muhtarların kendi mahalle ya da köyleri ile ilgili Belediye Meclislerinde alınan kararlarda, özellikle imar değişikliklerinde görüşlerinin alınması, onlara söz hakkı verilmesi katılımcı belediyecilik açısından da önemlidir. " dedi.

Dr. Hüseyin Örs konuşmasının son bölümünde de İYİ Parti’nin “Yerel Yönetim Politikası” üzerinde durarak “İYİ Parti iktidarında yerel yönetimlerde vatandaşların ve şehirlerin geleceğini ilgilendiren her konuda önceden halkın fikri alınacak.  Bu sayede park alanları betonlaşmayacak, rant uğruna şehirlerimiz yağmalanmayacak, belediye kaynakları halkın önceliğine göre harcanacak.” dedi.

Trabzon merkezde yer alan tarihi Ortahisar Kaymakamlık binası ile ilgili de konuşan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Bu binanın misyonuna uygun bir amaçla kullanılması gerekliliğini dile getirmiştik. Trabzon'un merkezinde yer alan ve  tarihi değeri olan binanın göç idaresine bırakılmasının konuşulması dahi yanlıştı. Bu sebeple tarihi binanın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bırakılması binanın tarihine uygun bir karardır. Yanlıştan dönülmüştür." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber