HSK'dan yeni kararname - Trabzon'da 6 KİŞİ...

HSK'nin mazeret kararnamesi ile 256 adli yargı hakim ve savcısı ile 51 idari yargı hakim ve savcısının görev yeri değişti. Trabzon'dan ise 6 hakimin yeri değiştirildi.

HSK'dan yeni kararname - Trabzon'da 6 KİŞİ...

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesinin mazeret kararnamesiyle, 256 adli yargı hakim ve savcısı ile 51 idari yargı hakim ve savcısının görev yeri değişti.

HSK 1. Dairesi, mazeret kararnamesine yönelik çalışmalarını tamamladı. 

Buna göre, adli yargıda 256, idari yargıda 51 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. 

Adalet Bakan Yardımcılığına getirilen Uğurhan Kuş'tan boşalan Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına, Bursa Başsavcı Vekili Gökhan Şen görevlendirildi.

Polatlı Cumhuriyet Başsavcısı Veysel Kaçmaz ise Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu.

Boş bulunan İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığına, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı İdris Kizir getirildi.

Konya Bölge İdare Mahkemesi Daire Başkanı Mustafa Nafiz Acar ise Konya Bölge İdare Mahkemesi Başkanı oldu. 

Mazeret kararnamesinin ağırlıklı olarak hakim ve savcıların mazeret taleplerine ve boş bulunan yerlere göre hazırlandığı öğrenildi.

TRABZON'A KİMLER GELDİ, KİMLER GİTTİ?

HSK tarafından açıklanan İdari Yargı kararnamesine göre, Diyarbakır İdare Mahkemesi üyesi Mesut Karadağoğlu, Trabzon İdare Mahkemesi üyeliğine, Trabzon İdare Mahkemesi Üyesi Pınar Aslan İzmir İdare Mahkemesi üyeliğine atandı.

Adli Yargı Kararnamesine göre Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Usta Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine, Adalet Müfettişi Özcan Çakıroğlu Trabzon Bölge Adliye Mah. Üyeliğine, Adalet Müfettişi Mustafa Yıldız Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına ve Trabzon Hâkimi Sultan Güleryüz Eskişehir Hakimliği'ne atandı.

ADLİ YARGI KARARNAMESİ LİSTESİNİGÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

İDARİ YARGI KARARNAMESİ LİSTESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber