Hekimsen Trabzon’dan flaş açıklama! “Artık yeter”

Hekimsen Trabzon, hayatını kaybeden güvenlik görevlisi ile ilgili açıklama yaptı.

Hekimsen Trabzon’dan flaş açıklama! “Artık yeter”

Hekimsen Trabzon Şube Başkanı Dr. Serpil Tuncay Yetişkul, KTÜ Tıp Fakültesi’nde geçirdiği kalp krizi sonucu tedavi altına alınan ve hayatını kaybeden güvenlik görevlisi ile ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“9 Eylül 2023 akşamı KTÜ Tıp Fakültesine sarhoş olarak gelen hasta yakını ile hastane ekibi arasında çıkan arbedeye müdahale eden, KTÜ Tıp Fakültesi Güvenlik Görevlisi Ali Kemal Sağlam, göğsüne aldığı darbe sonrası kalp krizi geçirmiş ve yoğun bakıma alınmıştı.

Uzun süren yaşam mücadelesi sonucunda ne yazık ki 05.10.2023 de hayatını kaybetmiştir. Trabzon Hekimsen Camiası olarak, derin üzüntü içindeyiz. Son zamanlarda kamuya ait sağlık tesislerinde, hastanelerinde sağlıkta şiddet haberleri sıklaştı. Bu da şunu gösteriyor ki sağlık Bakanlığımızın şiddete yönelik önlemleri halen çok yetersiz kalmaktadır.

Bu konuda daha ciddi ve caydırıcı tedbirlerin alınmasını, Şiddet Yasasının Türk Ceza Kanunu’na dahil edilmesini ve diğer maddi cezai yaptırımların eklenmesini istiyoruz. Sağlıkta şiddeti uygulayanın en az 6 ay sağlık güvencesinin iptal edilmesini istiyoruz. Örgün Eğitim sistemine sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik derslerin dahil edilmesini talep ediyoruz.

Bununla birlikte Sağlıkta Şiddette görülen tüm yanlış idari yaptırımların, bu durumu ortaya çıkarabilecek (sendikamızca da tespit edilen) nedenlerin ortadan kaldırılması ve bir şiddet eylemi sırasında güvenlik önlemlerinin hazır bulundurulmasını acil talep ediyoruz. Artık yeter sağlıkta şiddet sona ersin!”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler