Hayri Tekelioğlu: “Ben olsam başarılı bir yönetimin karşısına çıkmazdım”

TÜFAD Başkanı Hayri Tekelioğlu Haber61'e açıklamalarda bulundu.

Hayri Tekelioğlu: “Ben olsam başarılı bir yönetimin karşısına çıkmazdım”

Haber61 - Spor Servisi – Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şubesi 13. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. Mevcut Başkan Hayri Tekelioğlu yeniden başkan seçildi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

BEN OLSAM BAŞARILI BİR YÖNETİMİN KARŞISINA ÇIKMAZDIM

Haber61’e açıklamalarda bulunan Hayri Tekelioğlu Trabzon’a yakışır bir kongre yaptıklarını belirterek, “Antrenörlerimizin en azından birazda gazlarını alarak yaptık. Bunda Nurettin başkanın da bizimde çok büyük etkimiz oldu. Sonuçta bir antrenör derneğine başkan seçiyoruz. Sonuçta ben hiç böyle olmasını istemedim. Ben kendi yönetimimdeki arkadaşlara da söyledim. Ben hep Trabzon’un birliğinden, bütünlüğünden yanayım. Bölüşmeyelim, ayrışmayalım, her demeçlerimde bunları ben kullandım. Gönül isterdi ki arkadaşımda kaybetmesin. 12 yıl başkanlık yapmış. Bu pozisyonda kaybetmesini ben arzu etmezdim. Daha mantıklı düşünebilseydiler, etrafındaki ve arkasındaki insanlar daha mantıklı düşünebilseydiler girmezler. 3 yıl boyunca yol arkadaşlarımla neler yaptığım bütün Trabzon görüyor. Kıt imkanlarla birlikte neler yaptığımızı hangi hizmetleri verdiğimizi ve verecek olduğumuzu da gördükleri için tekrar bize devam edin dediler. Ben bu yönetimin karşısına muhalefet olsaydım çıkmazdım. 3 Yılda yapılanları gördükten sonra neye aday olacağını veya TÜFAD’ta yeni değiştirebileceğini düşünmesi lazım. Çünkü artık he şey yapılmış ve her şey de yapılmakta. O bakımdan ben üzgünlüğümü belirtmek istedim. Ben şahsen üzüldüm kaybetmesine ama ben olsaydım aday olarak çıkmazdım. Başarılı bir yönetimin karşısına” dedi.

İŞSİZ ANTRENÖRLERE SGK GÜVENCESİ KONUSU

İşsiz olan antrenörlerin Sosyal Güvencesi ile ilgili bir proje geliştirilip geliştirilemeyeceği konusunda soru yönelttiğimiz Tekelioğlu, “Bunun olabilme ihtimali TÜFAD’ın inisiyatifinde değil. TÜFAD’ın bunu tek başına gerçekleştirmesi mümkün değil.  Türkiye Futbol Federasyonu ve devletle birlikte halledilmesi gererken bir olay bu. Bu devasa bir bütçe oluşturur. O nedenle TÜFAD’ın tek başına kaldırması, TFF’nin bile tek başına kaldırması mümkün değil. TÜFAD’ın Türkiye genelinde 24 Bin üyesi var. Belki ikinci işi olmayan 4-5 Bin civarında bir antrenör vardır. Bunların sosyal hakları ikinci işi olanlara göre yok. Bunun muhakkak devlet tarafından dizayn edilmesi lazım. TFF, TÜFAD ve devletin birlikte halletmesi gereken bir olay. Bunu Trabzon Şubesinin yada diğer şubelerin yapması mümkün değil.  Örneğin benim 100 tane üyem var. Benim bu yüz üyeyi istihdam etmem mümkün değil. Bizim öyle bir bütçemiz yok. Antrenörlere şu iyileştirmeleri yapabiliriz. Halk Eğitimlerde kurs açılmasında, ortak projelerimiz var. İlçelerde çok çalışan antrenörlerimiz var. Oralarda olabilir. Belediyelerde yapacak olduğumuz ortak projelerde. Spor okulları, futbol okullarında antrenör arkadaşlarımızı oralarda değerlendirebiliriz. Boşta kalan arkadaşlarımızla ilgili böyle projelerimiz var. Ortahisar Belediyesinin de projesi var. Bizde birlikte yapabiliriz. Sayın Belediye başkanımıza bir teklif getireceğiz. Büyükşehir olur, Valilik olur. Biz futbolun her noktasında olmayı çok istiyoruz. Ama Trabzon’daki en büyük eksiklik kurumların birbirleri ile diyaloğu yok. Herkes bir şey yapmaya çalışıyor ama ortay hiçbir şey çıkmıyor” şeklinde konuştu.

YETERLİ SAYIDA SAHA YOK

Trabzon’da sahaların yeterli sayıda olmadığını sözlerine ekleyen Hayri Tekelioğlu, “Bu çok büyük bir sıkıntı. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu çok büyük uğraş veriyor. Ama desteği göremiyor. Bunun desteğini verecek olan spor kulüpleri. Akçaabat Trabzon’un en büyük ilçesi ama saha yok. Yok ediliyor. Trabzon merkezde Yavuz Selim bitti. Buradaki saha kaldı. Trabzonspor’un sahası zaten Trabzonspor’a yetmiyor. Ahmet Suat Özyazıcı ve amatörlere kalan Yalıspor sahası. Merkezde saha yok. Bunları ASKF’nin TÜFAD’ın tek başına yapma olanağı hiç yok. Bunu devlet yapacak. Buna siyasiler el atacak, Büyükşehir Belediyesi el atacak. Bunlar bizim kurumun ASKF’nin üstesinden gelmesi mümkün olmayan projeler bunlar. Devlet projesi.” dedi.

TRABZONSPOR KENDİ DERDİNE DÜŞMÜŞ

Tekelioğlu, Trabzonspor ile istişare toplantısı yapmadıklarını vurgulayarak, “Trabzonspor’la istişare toplantısı henüz gerçekleştirmedik. Trabzonspor’un da durumu şuanda buna çok müsait değil. Biraz rahatladığı zaman bir takım Sivil Toplum kuruluşları ile birlikte, taban birlikleri ile birlikte bir araya gelip yeni projeler ortaya koymak zorundasın. Büyük bir eksiklik bu. Ben her zaman diyalogdan yanayım.  Trabzon’da biz bunu sağlayamıyoruz. Trabzon futbol bölgesi diyoruz ama saha yok. Trabzonspor kendi derdine düşmüş bir şey söyleyemiyoruz. Bir diyalog ortamında bu işin çözülmesi lazım. Eskiden bu gerçekleşiyordu Trabzon’da. Vali, Belediye Başkanı, TÜFAD Başkanı, ASKF Başkanı, Sivil Toplum Örgütleri bir araya çok geliyordu ama bu son dönemlerde ben hiç görmedim. Hiçbir şekilde de bize böyle bir teklif gelmedi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇITAYI DAHA YUKARIYA TAŞIYACAĞIZ

Çıtayı bu görev süresinde daha yukarıya taşıyacaklarını sözlerine ekleyen Hayri Tekelioğlu, “Antrenör arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Güzel bir genel Kurul yaşattıkları için bize. Daha çok projelerimiz var. Onlarla yapacak olduğumuz çok işimiz var. Amatörle iç içeyiz. Onlar varsa biz varız. Ben geçen dönemde 104 tane futbol topu dağıttım amatör takımlarımıza. Ama bu sene imkanlarımızı zorlayarak, sponsor bularak daha fazlasını bu çocuklara getirmeyi düşünüyorum. Bu karmaları yaptık. Antalya’ya gittik. Bu karmalardan çıkan 12 çocuğumuz Trabzonspor’da şuan da, milli takıma gidenler var. TÜFAD topun olduğu her yerde, çocuğun olduğu her yerde olmak zorunda. Bizim düşüncemiz o. Zaten onun dışında antrenörlerimize dokunuyoruz zaten. Tama anlamıyla başarılı mıyız, değiliz. Yetmiyor, yetmeyecek. Çıtayı bu son 3 yılda daha da yukarıya yükselteceğim.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber