Haydar Revi'den 23 Nisan mesajı

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi 23 Nisan nedeniyle mesaj yayınladı.

Haydar Revi'den 23 Nisan mesajı

AK PARTİ Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutladı. 

23 Nisan 1920'nin çok önemli bir tarih olduğunun altını çizen Başkan Revi "Aziz milletimiz birinci Dünya Savaşı sonrasında çok zorlu sürece girmiş ve yedi düvele karşı vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesi ile büyük bir zafer kazanmıştır. Kurtuluş Savaşının kazanılmasıyla Millet olarak tarihi önemli bir not düşerek Milletimizin esaret altına girmeyeceğini bütün dünyaya gösterdik.  'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünün gereği olan Cumhuriyetimizin ilan edilmesini de vermiş olduğumuz kurtuluş mücadelesine borçluyuz." cümlelerine yer verdi.

Bu günde benzer durumların yaşandığını ifade eden Revi “Kurtuluş Savaşı mücadelesinde nasıl ki 7'den 70'e bir bağımsızlık mücadelesi verecek cepheye koştuysak bu günde aynı hassasiyetle 7'den 70'e evlerimizde kalmamız gerekiyor. Dün ile bu günün arasında aslında büyük bir fark yok. O günlerde nasıl Milli ve Manevi duygularla cepheye koşuyorsak bu gün de korona virüse karşı mücadelede aynı duygularla evlerimizde oturmalıyız." diye söyledi.
Tarihimizin her döneminde önemli liderler yetiştiren bir millet olduğumuzu belirten Revi “Dün kurtuluş mücadelesinde lider olarak Gazi Mustafa Kemal Paşayı yetiştiren Milletimiz dün olduğu gibi bu gün de bütün küresel güçlerin adeta ülkemize saldırıya geçtiği bu dönemde Cumhurbaşkanımız Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı ortaya çıkarmıştır. Özellikle dünyada salgın olarak yayılan COVİD 19’a karşı aldığı önleyici tedbirler ve ortaya koyduğu dik duruş ile Milletimizin içini ferahlatmıştır. İnşallah Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu sürecinde üstesinden hep birlikte geleceğiz.” İfadelerini kullandı.

Bu günün anlam ve önemini hassasiyetle taşımamız gerektiğini vurgulayan Revi “Başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere bütün kurtuluş savaşı kahramanlarını rahmetle anıyorum. Çocuklarımıza armağan edilen bu güzel ve anlamlı günü kutluyorum. Geleceğimizin teminatı kıymetli çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber