Hasan Süha Saral Kimdir? Hasan Süha Saral nerelidir, kaç yaşındadır, ne iş yapar?

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral Kimdir? sorusunun yanıtı haberimize.

Hasan Süha Saral Kimdir? Hasan Süha Saral nerelidir, kaç yaşındadır, ne iş yapar?

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde CHP Trabzon Büyükşehir Belediye adayı olarak hasan Süha Saral gösterildi. Açıklamanın ardından Hasan Süha Saral Kimdir, nerelidir, ne iş yapar? soruları yanıt aramaya başladı.

Hasan Süha Saral Kimdir?

Trabzon'un 1964 doğumlu ismi Hasan Süha Saral, eğitim hayatına Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde başladı ve 1989 yılında bu bölümden mezun oldu. Mesleki kariyerine Türkiye Elektrik Kurumu'nda Afşin Elbistan Termik Santralinde Ölçü Kontrol Mühendisi olarak adım attı.

hasan-suha-saral-001.jpg

Askerlik hizmetini tamamladıktan sonra, Türkiye Elektrik Kurumu ve TEAŞ bünyesinde önemli görevler üstlendi. Bu dönemde, TODAİE'de Kamu Yönetimi Uzmanlık Programı (KYUP) çerçevesinde Yüksek Lisans eğitimini başarıyla tamamladı.

Ne iş yapar?

Özel sektörde de deneyim kazandı ve TELSİM, AyceLL/AVEA ve TURKCELL gibi büyük telekomünikasyon şirketlerinde yöneticilik pozisyonlarında görev aldı. Özellikle Aycell'in kuruluş sürecinde ülke genelindeki yaygınlaşmasına ve Aycell – ARİA birleşimine önemli katkılar sağladı. Ayrıca, GSM/Telekomünikasyon sektöründe İran ve Pakistan gibi ülkelerde operasyonlarda da bulundu.

2016 yılında kamu sektörüne geri dönerek Enerji Bakanlığı bünyesinde EÜAŞ'ta AR-GE Müdürü olarak görev aldı ve TÜBİTAK ile millileştirme projelerinde aktif bir rol oynadı. 2017 yılında ise Eğitim, İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı olarak görev yaptı.

Şu anda kendi kurduğu firma aracılığıyla Telekomünikasyon ve Enerji alanlarında çeşitli projeler yürütmektedir. Hasan Süha Saral, uzun ve zengin bir kariyere sahip olan deneyimli bir profesyoneldir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler