Haluk Pekşen: Sümela çam ormanları kuruyor

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Sümela'daki çam ormanına dikkat çekerek Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na böyle seslendi: "Karadeniz'e zarar vermekten başka, Karadeniz'in hayrına ne yaptınız?"

Haluk Pekşen: Sümela çam ormanları kuruyor

Sümela’daki eşsiz çam ormanlarının böceklenme sonucunda kurumaya başladığını söyleyen CHP’li Pekşen, “Orman Bakanı’nın vurdumduymazlığı Karadeniz’in doğal güzelliğini bitirme noktasına getirdi.” dedi. 


CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “Sümela ormanlarında böceklenme nedeniyle ağaçlar kurumaya başladı. Orman ve Su İşleri Bakanı’nı defalarca uyarmamıza rağmen her seferinde kamuoyunu aldatma dışında, sağlıklı bir bilgilendirme yapmadı. Orman Bakanı olarak Karadeniz'e zarar vermek, bölge halkına zehirli su içirmek, dereleri yağmalattırmak dışında Karadeniz’in hayrına ne yaptınız?” ifadelerini kullandı.

Bölgeden çektiği fotoğrafları gösteren Pekşen, “Fotoğraflarda da görüldüğü gibi Sümela Manastırı’nın etrafındaki ormanlık alanlardan birisi olan bu alanda ağaçlar böceklenme nedeniyle kurumaya başlamıştır. 30-40 metreye uzanan boylarıyla dünyanın en önemli çam ormanlarından birsi olan bu alan yok olma tehlikesiyle yüz yüzedir. Ancak buna rağmen hiçbir tedbir alınmamıştır ve bu dünya güzeli çam ormanı yok olmaya başlamıştır.” dedi.   Orman Bakanı’na, bu konuda herhangi bir tedbir alacak mısınız? diye soran Pekşen, şöyle devam etti, “Bugüne kadar Karadeniz’e gösterdiğiniz ilgisizlik Sümela çam ormanında da kendini gösteriyor. Bölgeye karşı gösterdiğiniz bu ilgisizlik nedeniyle Karadeniz’in eşsiz doğal güzellikleri; yaylaları, ormanları, dereleri her geçen gün yağmaya, talana açılarak yok ediliyor. Bütün bunlar olurken siz Orman Bakanı olarak sadece bakmaya devam mı edeceksiniz, Karadeniz’in doğal güzelliklerinin geri dönülemez bir biçimde yok edilmesini seyredecek misiniz yoksa Orman Bakanı olarak görevinizi yapıp bu eşsiz doğal güzelliklerin korunması için çaba harcayacak mısınız?”



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber