Haluk Pekşen, Bakan Eroğlu için suç duyurusunda bulundu

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Çamburnu ormanı tartışmaları nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haluk Pekşen, Bakan Eroğlu için suç duyurusunda bulundu

Trabzon'un Sürmene İlçesi'nde sarıçam ağaçlarıyla kaplı Çamburnu'nda 7 Ocak’ta çıkan ve 20 hektarlık alanın küle dönmesine neden olan yangının ardından ortaya atılan 'yapılaşma' iddiaları tartışması sürüyor.



CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, bölgede yapılaşma iddiasında bulunarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre Bakanlığı ve Sürmene Belediyesi görevlileri ile müstecir firma yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Sürmene Çamburnu’nda 7 ayrı noktadan çıkan yangında 20 hektarlık alan ve nadir sarıçam ağaçları ciddi zarar görmüştü. Kaynağı tespit edilemeyen yangın sonrası birçok iddia ortaya atılarak alanda yapılaşmaya olanak sağlanacağı da öne sürülmüştü. Yaşanan tartışmaların ardından CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen de Çamburnu’ndaki Tabiat Parkındaki yapılaşmayı yargıya taşıdı. Bahse konu alanda doğanın tahrip edildiğini öne süren Milletvekili Pekşen, beraberindeki Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ve diğer partililerle birlikte Sürmene Adliye’ne giderek Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre Bakanlığı ve Sürmene Belediyesi görevlileri ile müstecir firma yetkilileri hakkında ‘Orman Kanunu’na Muhalefet, Milli Parklar Kanunu’na Muhalefet, Çevrenin Kasten Kirletilmesi, Çevre Kanunu’na Muhalefet, Görevi Kötüye Kullanma’ suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu.

‘BU İŞİN PEŞİNİ ASLA BIRAKMAYACAĞIZ’

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, suç duyurusuyla ilgili yazılı açıklama yaparak Karadeniz’in doğal güzelliklerinin katledilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Çıkan orman yangını ve sonrasında tatil köyü inşa edilmesinin tam anlamıyla bir doğa katliamı olduğunu ifade eden Pekşen, “Karadeniz’in doğal güzellikleri yandaşlara peşkeş çekmek adına katledilmektedir. Buna asla izin vermeyeceği. Çamburnu’da yaşanan doğa katliamına ilişkin başta Orman Bakanı olmak üzere ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Hukuki süreç başladı. Bu işin peşini asla bırakmayacağız. Her şey açık bir şekilde ortadadır. AKP iktidarı Karadeniz bölgesini adeta yağmaya açmıştır. Ancak buna asla izin vermeyeceğiz. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler