Hafta sonu seçimlerde neler oldu?

Trabzon Ortahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi neden genel kurula gitti ve neden seçim kararı alınmadı? Turan Altuntaş neden Hakan Usta’ya “3 yıl sonra görüşeceğiz” dedi?

Hafta sonu seçimlerde neler oldu?

Haber61/Haber Servisi - Yorum-Haber Levent Ustabaşı - Hafta sonu Uzunkum Otel’de sessiz sedasız bir grup esnaf toplandı. Ortahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin genel kurul toplantısı için toplanışmıştı. İnanılmaz bir güvenlik önlemi görülüyordu.

Neden bu güvenlik güçleri ordaydı?

Neden bu kadar önemliydi bu genel kurul?

Geçmişi irdeleyerek gidersek bu soruların cevabını bulmuş oluruz.Hafta sonu seçimlerde neler oldu?

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına kadar gidelim.

Başkan Turan Altuntaş’tı.

Karşısına rakip Hakan usta çıktı.

Hakan Usta seçimi kıran kırana bir mücadele sonrası aldı.

Turan Altuntaş sahneden çekilmedi.

Uzunkum Otel’de yeniden çıktı.

Çünkü Hakan Usta bu defa Turan Altuntaş’ın yapılandırarak Sekan Selim’i başkanlığa getirdiği Ortahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne gözünü dikti. 360 kadar imza alarak genel kurul kararı aldıran Usta, burada bakanlığın önerdiği ‘3 yıldır bir seçim yapın’ tavsiyesini genel kurula sunacaktı. Yalnız Turan Altuntaş durmadı. Serkan Selim’in yanında taraflarıyla dikildi. Hakan Usta’ya kooperatifi de vermek istemiyordu. Genel Kurulda 100 kadar güvenlik görevlisi kuş uçurtmuyordu. O kadar titiz davranıyorlardı ki; telefonlara kadar aradılar. Olay çıkacağı endişesinden mi yoksa Hakan Usta’nın bazı temaslarından mı bilemiyoruz. Ama birileri gerçekten genel kurulu dikkatle izliyordu. 

Hafta sonu seçimlerde neler oldu?

Peki ne oldu?

500 kadar delege genel kurula Hakan Usta’nın sunduğu ‘seçim yapılsın’ önerisini reddetti. Divan Başkanı Turan Altuntaş’tı. Ezici bir güçle Hakan Usta’nın isteği reddedildi ve Serkan Selim başkanlığa 2020 yılına kadar devam edecek. Yani Şoförler ve Otomobilciler’in Hakan usta ve Turan Altuntaş kavgası daha bitmedi. Zaten genel kurulda Hakan Usta’ya dönen Turan Altuntaş’in,” Şimdi ben 350 delegeye imza attırıp seni seçime zorlayayım mı? Seçim yap diyeyi mi? Ama yok senle 3 yıl sonra hesaplaşacağız” diye seslenmesinden aradaki kavganın ne derece boyutta olduğunu anlayabiliriz.

Neden 3 yılı bekleyecek?

Ankara’da çekindiği birileri mi var?

Ankara’dan birileri buna müsade etmez mi?

Yada şu anda dinlenme kararı mı aldı?

Bu soruların cevabını zamanla görürüz.

Hafta sonu seçimlerde neler oldu?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber