Günnar “Trabzon’a hizmet etmenin peşindeyiz”

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar Haber61 TV’de soruları yanıtladı.

Günnar “Trabzon’a hizmet etmenin peşindeyiz”

Haber61 – Haber Servisi – AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, “Trabzon’a hizmet etmenin peşindeyiz” dedi.

Günnar, Haber61 TV’de Gündem Özel programında haber61 Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı’nın sorularını yanıtladı.

Berat Albayrak – Süleyman Soylu konusu, Turizm il Müdürlüğü, Sümela Manastırı ve Ayasofya, Kanuni Bulvarı, Çömlekçi projesi, Kahramanmaraş caddesi, Güney Çevre Yolu, Şehir Hastanesi ve otogar projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Adnan Günnar Haber61’e konuştu! “Trabzon’a hizmet etmenin peşindeyiz”

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar şunları söyledi;

“CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ TÜRKİYE’NİN KURTULUŞU DEMEKTİR”

Cumhurbaşkanı sorumluluğunda olan kişi yetkiyi milletten almış TBMM’nin kontrolünde. TBMM Cumhurbaşkanının çıkardığı kararnameye tamamen zıt bir kararname çıkarabilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı oldu. Bazı kanunları her zaman tek başımıza çıkaramıyoruz. Muhalefet bazı konulara doğru olduğu halde karşı çıkabiliyor. Bunun üzerine mecliste ittifaklar oluştu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi yeni. Bazı eksiklikler olacaktır ama zamanla bu eksiklikler çözülecektir. Hızlı karar alabilme ve hızlı çalışabilme yeteneği ile memlekete yararlı olacaktır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye’nin kurtuluşu demektir. Parlamenter sitemde muhalefet partileri mecliste ne kadar etkili olabildiler ki bundan sonra olabileceklerini ileri sürüyorlar. 

“ADNAN GÜNNAR’LA DİĞER AK PARTİ İLE BAŞKANLARINI KIYASLAYAMAM”

Bizimle ilgili kararlar çok objektif olmayabilir. Ulaşılabilir, gayretli, gerçekçi, kararlı ve sokakların köylerin yaylaların dilini çok iyi bilen her pozisyonda yerini hududunu haddini bilen bir kardeşleri var karşılarında. Adnan Günnar’la diğer AK Parti ile başkanlarını kıyaslayamam. Hepsi elinden geleni yapıyor. Herkesin yoğurt yiyişi farklıdır. Biz çok ciddi başarıları sağladık. Ekibimizle çok büyük bir aileydik, kararlarımızı istişare ile alıp öyle hareket ederdik. Ben telefonlarıma bakıyorum. Bakılmadığında ön yargılı bir şekilde bakılmadığını söyleyen bir kişiyle karşılaşmadım. Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız ve milletvekillerimiz hakkında bunları söyleyenler var. 

BERAT ALBAYRAK İLE SÜLEYMAN SOYLU ARASINDA SOĞUKLUK VAR MI?

Böyle bir şey bize gelmedi. Kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil. Bütün bakanlarımızın hepsi Trabzon’a ve Türkiye’ye hizmet etmek için çalışıyorlar. Basında dedikodu köşelerinde bunlarla karşılaştık. Süleyman Soylu gece gündüz çalışıyor. Berat Albayrak Enerji bakanlığı sonrasında Maliye bakanlığında çok başarılı işler yapıyor. Yalan doğrudan çok daha hızlı yayılır. Bazı kişiler kendi sevdiği dışında bazı şeyler söyleyebilir. Biz hepimiz Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’la beraberiz. Şucu bucu yok. Biz Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte teşkilatlarımızla birlikte hizmet etmeye devam ediyoruz. Bizim bir görevimiz var. Birileri birilerini sevmeyebilir ama benim görevim gereği kimseyle husumetli ilişkiye göremem. Böyle bir lüksüm olamaz. 

“MURAT ZORLUOĞLU İLE İLGİLİ ŞİKAYET ALDIM”

Murat Zorluoğlu birkaç değişiklik yaptı. Bu değişikliklerde belki birilerine göre gerçeğe göre yanlış da yapmış olabilir. Bilmiyorum. Belki doğru yapmıştır. Ben bunu bilemem. Ben onların amiri olmadığım olmadığımdan dolayı bilemem. Ben ekibini kursun çalışsın, icraatına bakalım. Çok fazla da bir değişim yapmadı. Bir tane şikayet aldım. Şikayette bir daire başkanlığından başka daire başkanlığına getirdiği için şikayet geldi. 

TİSKİ’DEKİ YUMRUKLAMA OLAYI

Belediye içinde kurumsal bir durumdur. Soruşturmalar açılmıştır gereği yapılmaktadır. 

“TURİZM İL MÜDÜRÜ İÇİN GÖRÜŞ BELİRTECEĞİZ”

Trabzon’daki genel anlamda başarısız bulduklarımızla ilgili gereğini yapıyor ve gerekli bakanlara söylüyoruz. Turizm il müdürünü bakanımızı belirleyecektir. Bir turizm İl Müdürü konusunda isim oluşmuş değil ama düşüncemizi söyleyeceğiz. 

ORTAHİSAR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KRİZİ

Ortahisar ilçe Milli Eğitim Müdürü değişebilir ve değişecektir. Hiçbir mahkeme kadıya mülk değildir. Bunlarla ilgili olarak bakanlıklar ve siyasi idare gereğini yapar. Görev değişikliği söz konusu olduktan sonra Trabzon kamuoyundan ve milli eğitim camiasından çok ciddi baskılar aldım ve aldık. Neden bu ilçe Milli Eğitim Müdürü grevden alındı diye? Başkan bir vilayete de il milli eğitim müdür olması konusunda da karar birliğine vardık. Netice itibariyle gelen tepkiler ve arzular neticesinde bakanımızın takdiri ile göreve geldi. Bir yerde bir değişikliği kriz haline getirenler partiye en büyük zararı vermek isteyenlerdir. Biz işi çözdük. 

SÜMELA MANASTIRI, AYASOFYA, KIZLAR MANASTIRI, KOSTAKİ KONAĞI

Gerçekten turizm alanında yatırımlar hız kazandı da bu yüzden. Sümela manastırında coğrafya tabiat olayları nedeniyle yüzyıllardır ayakta duran manastırın üzerine büyük kaya parçaları düşmeye başladı. Kayalara Türkiye’de başka örneği olmadan dağcılarla Sümela Manastırı üzerindeki kayalar sabitledi. Bu yöntemi bakanlık inceledi araştırdı. Dağcılarla inşaat mühendisleri bir arya geldiler, başkan kopma olmasın diye dağı çivilerle birleştirdiler. 

Ayasofya’yla ilgili defalarca tadilatlar yapıldı. Bahçesi ile ilgili hoşumuza gitmeyen bir tadilat yapıldı. Ayasofya’da nasıl yapalım diye kimse bize sormadı ama yapıldıktan sonra hesabını bize sordular. Bizde gereğini yaptık. Ayasofya müzesinin bahçesinde yapılan tadilatın yerinde olmadığını belirttik, incelediler daha güzel bir şekilde olacağını söyledikleri yeni bir tadilata başladılar.

Kızlar Manastırı uzun süren bir çalışma ile mükemmel bir eser ortaya çıkıyor. Kostaki Konağına uluslararası dışişleri bakanları toplantısını gerçekleştirdik. Kostaki konağının tuvaletinin uygun olmadığı için sadece basın açıklaması yapmak için Ahmet Davutoğlu Dışişleri bakanlı olarak oraya gitti. Daha sonra çalışma yapıldı. Bunlar çok ciddi çalışmalardır.

“AŞKALE ÇİMENTO YETKİLİLERİ İLE SATIN ALMA KONUSUNDA GÖRÜŞMELER YAPILDI”

Aşkale çimentonun faaliyetleri sona erdi. Söküm işlemleri başladı Yeri Aşkale Çimentonun yeri. Alıp almamakla ilgili çalışmalar devam ediyor. Aşkale Çimento yetkilileri ile satın alma konusunda görüşmeler yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız burayı artık dönüştürün diye talimat veriyor. Bu alan Trabzon’a yakışmıyor. Çimento fabrikası burada uygun değil diye söylemleri oldu ve yeri değişti.

“TERMİNALİN YERİ GAYET İYİ”

Terminal gayet iyi bir yere yapılıyor. Türkiye’de bir terminal gerçeği var ama büyük terminaller yapılmasına gerek olmadığını kanaatindeyim. Depolama alanları olabilir. Koronavirüs olmadığını varsayarsak Trabzon’dan bugün kaç tane otobüs kalkmıştır? Yolcu alma istasyonları oluşturularak araçlar depolandıkları yerden kalkar, perona girer, yolcusunu alır gider, az sayıda dijital şekilde bilet yerleri olabilir. Terminalimiz orada yapılacak. Gayet iyi bir proje. Trabzon geniş bir yer değil, olabilecek en iyi yerin orası olduğunu söyledi Başkan. Trabzon halkıyla beraberiz. Halk demeden sorunları çözmeliyiz. O bölgede başka güzel planlar var. Terminalin yeri TOKİ ile sözleşmeyle alakalı bir durumu var. Bütün buralar TOKİ’ye karşılık verişmiştir. Terminalin arazisi verildi. Orayla ilgili başkanın başka planları var. Karıştırmayın. Hüseyin Avni Aker stadı TOKİ’nindi. Oraya bina yapacaktı. Cumhurbaşkanımıza söyledik. Şimdi Hüseyin Avni Aker stadında park var. Akçaabat fatih stadının yerinde bina yapacaktı TOKİ şimdi orada millet bahçesi var. Trabzon’a hizmet etmenin peşindeyiz. Onun için karıştırmayın diyorum. 

MADEN OCAKLARI KONUSU

Kuralların uygun bir şekilde buralarda çalışıyorlar. Şuanda Değirmendere’yi kirletmediklerini biliyorum. Ciddi cezalar yediler. Şuanda durumları iyi ama başka bir şey varsa devreye gireriz. 

KANUNİ BULVARI VE GÜNEY ÇEVRE YOLU

Kanuni Bulvarı, İstanbul’daki boğa köprüsünün 5’te iki fiyatına bu yapılıyor. Kamulaştırma bedeli tutuyor. Şimdi planımızda güney çevre yolu var. Akçaabat sahilinden yol geçirme planı vardı. Akçaabat’taki trafik Türkiye’deki en yoğun trafik. Cahit Bey İstanbul’da çok yoğun bir bölge var orayı gösterdi. Akçaabat ora ile eşdeğer. Benim burayı çözmem gerekir dedi. Trabzon Üniversitesinin hemen altında bir alt geçit. Akçaabat devlet hastanesi önüne bir üst geçit. Buraların maliyeti 2 sene önce 300 Milyon TL’nin üzerindeydi. Maliyeti önemli değil yapabiliriz ama kamulaştırma mahkeme süreci ile adım atamayız dedi. Bu trafiğe rahatlatabilmek için Yıldızlı’dan girip Akçaabat’tan çıkacak sahilden bir yol planlıyoruz dedi. Bunu doğru bulmadığımızı söyledik. Sahilde konutları olanlardan bir Allah’ın kulu bana bu yolu istemiyoruz dedi. Bu yolun Akçaabat merkezi zor duruma sokacağını düşündük. Söğütlü Yıldızlı sahilinde bazı planlarımız var. Yapılmaması gerektiğini ilettik, değerlendirelim derken bakanlık değişti. Adil Bey deldi, madem Trabzon istemiyor gündemimizde yok dedi. Güney çevre yolunu etap etap yapılabilmesi o da çok zor bir iş. Akçaabat Darıca yada Salacık bölgesinden girilecek, Trabzon’da Uğurlu bölgesi yada Çömlekçi yada biraz daha ilerde bir etap oluşturulacak. Ya Uğurlu bölgesinden sahil yoluna bağlantı yapılacak. Kısa bir çevre yolu ile Akçaabat’ın şehir trafiği rahatlatılacak. Yada direkt olarak Şana Bölgesinden çıkacak bir yol. Bununla ilgili çalışmaları hızlandırmalıyız dedik. Bakan Bey kendisi de bu konu ile ilgili çalışacağını söyledi. Şimdi üzerinde çalışılıyor. Biz de yakın bir zamanda gideceğiz. Tekrar bu konuyu konuşacağız. Kanuni Bulvarı’nın Boztepe tünellerini beğenmedim. Beğenmek başka beğenmemek başka, alternatiflerin olup olmadığı konusunda yetkililerden bilgi almak başka. Ben estetik olarak beğenmedim. Yol eğimi yüzde 4’ün zerine çıkıyordu. Yol mühendislik olarak uygun olmuyordu ve estetik açısından da gereğini yapacağız dediler. 

KAHRAMANMARAŞ CADDESİ KAPANABİLİR 

Kahramanmaraş Caddesi trafiğe kapatılabilir. Alternatif çalışmalar devam ediyor. Maraş Caddesi tek yönlü bir trafik. Maraş Caddesinde tek aracın geçebileceği yaya kaldırımları genişletilerek yapılabilir. Belediye başkanımız çalışmalarını yapıyor. Alternatiflerini çalışıp oluşturarak bunu gerçekleştirir inşallah. 

"BİRKAÇ AY İÇERİSİNDE YAPIM İHALESİ YAPILACAK”

Şehir Hastanesi Akyazı stadının yanına yapılacak. Trabzon’da hasta başına düşen yatak sayısı yeterli olmasına rağmen, sağlık turizminden en fazla faydalanacak illerden biri Trabzon olacağını düşünüp şehir hastanesini Trabzon’a kazandırmak için uzun süre uğraş verdik. Stadın yanına yapılması mükemmel olacak. Şehir hastanesini Trabzon’un doğusunda nerede yaparsanız yapın aynı trafik sıkıntısını yaşayacağız. Hastayı hastaneye götüremeyeceğiz diyeceğiz. Şehir hastanesi çevresindeki yollarıyla birlikte, maç esnasında da olmak üzere nasıl hareket edilebileceği ile ilgili proje çalışmaları yapıldı. Şehir hastanesinin proje ihalesi yapıldı ve bitti. Kovid-19 süreci biraz engelledi. Birkaç ay içerisinde yapım ihalesi yapılacak. 

"FATİH DEVLET HASTANESİ NASIL İŞLİYORSA ŞEHİR HASTANESİ DE AYNI ŞEKİLDE İŞLEYECEK"

Burası Sağlık Bakanlığı’nın kendisinin yapmış olduğu bir Şehir Hastanesi olacak. Özel sektörün işlettiği bir hastane değil. Şehir hastaneleri hiçbir şekilde özel değildir, Türkiye’deki bütün şehir hastaneleri ve devlet hastaneleri dahil. Bizim Fatih Devlet Hastanesi, Kaşüstü hastanesi nasıl işliyorsa Şehir Hastanesi de aynı şekilde işleyecek. Bir hasta gittiğinde özel sektörden değil Sağlık Bakanlığı’ndan hizmet alacak. Hasta gidecek TC Kimlik Numarasını söyleyecek, tedavisini olacak ve çıkacak. Burada otopark, güvenlik, temizlik ve bazı laboratuvar hizmetlerini Sağlık Bakanlığı ile anlaşmalı olarak hastaneye yapan firmalar verecek.

KTÜ’DEKİ MADDİ SIKINTI

Çok ciddi miktarda bir para desteğinde bulunuldu. Çok zor durumdaydı. Berat Albayrak bizi kırmadı. Trabzon Üniversitesine de destek oldu Ama sıkıntılar devam ediyor. 

FATİH DEVLET HASTANESİ

Kanuni hastanesi önce eleştirildi şimdi yatacak yer yok hastaneydi. Fatih Devlet Hastanesi’nin arkasındaki araziyi alıp Fatih Devlet Hastanesini yıkıp yeni bir hastane yapacaktık, şehir hastanesi olmadan önce. Şimdi o arazi yine Fatih Devlet Hastanesine ait olacak ve merkez hastane olacak. Numune hastanesi farklı bir dokuyla şehre hizmet edebilir.

RAMADA’NIN OLDUĞU BÖLGEDEKİ YAPILAŞMA

Ramada’nın olduğu alan Özel idareye tahsisli kamu arazisiydi. Bir il genel meclisinden karar aldık 5 yıldızlı iptal olması için. Orada normal ruhsatlamaya göre Ramada yapıldı. Yanında yapılanlar da onların yasal haklarıydı. Yanındaki araziyi bir işadamı satın aldı 5 yıldızlı otel yapmak istiyorlardı ama yapamadılar. Dünya Ticaret merkezinin olduğu bölge otel olması için tahsis ettik ve otel yapılıyor. Biraz yüksel oldu ama yapılıyor. Bir kongre merkezi ve otel yapılıyor. 

ÇÖMLEKÇİ PROJESİ

Çömlekçi Trabzon’un en güzel bölgesindeki en kötü yerlerden biriydi. Oranın sakinleri çok değerli insanlardır. Çömlekçi projesi ile çok ciddi bir rant alanı oluştu. Çömlekçi 1’e 20 değer kattı. Birinci etabını tamamlıyoruz. Etap etap yapacağız. Birinci etabın projesini gittik görüştük yeniden yaptırdık. 

“HEPİMİZ BİR TAVANIN BALIKLARIYIZ”

CHP’si İYİ Partisi hepimiz aynı tavanın balıklarıyız. Aynı camiye gideceğiz, aynı hastanede yatacağız, tek gayemiz Trabzon. Söz konusu vatan. Bütün terör örgütleriyle hep birlikte mücadele edeceğiz." 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler