Gugulumdakiler Tiyatrosu, "Köpek Kalbi" ile Trabzon'da Sahne Alacak

Gugulumdakiler Tiyatrosu, Trabzon'da düzenlenen Bağımsız Tiyatrolar Festivali'nde Mihail Bulgakov'un "Köpek Kalbi" eserinden uyarlanan oyunu sahneleyecek. Oyun, 30 Nisan'da izleyiciyle buluşacak.

Gugulumdakiler Tiyatrosu, "Köpek Kalbi" ile Trabzon'da Sahne Alacak

Trabzon'da Gugulumdakiler Tiyatrosu sanat sezonuna ikinci oyunları olan “Köpek Kalbi” isimli eserle devam ediyor.

Shakespeare’in Suçu Ne? isimli tiyatro oyunuyla sezonu açan ve izleyicisiyle buluşan ‘Gugulumdakiler Tiyatrosu’ bu yıl ikinci bir oyunla Trabzon’da üçüncü kez düzenlenen ‘Bağımsız Tiyatrolar Festivali’nde izleyicilerle bir araya gelecek.

Festivale özel olarak her yıl oyun hazırlayan ekip bu yılda Rus yazar; Mihail Bulgakov’un kaleme aldığı “Köpek Kalbi” isimli romandan esinlenilerek yazılan oyunla sahnede olacak.

Oyunun Yönetmeni ve aynı zamanda ‘Şarik’ karakterini canlandıran Şükrü Üçüncü, “ Bağımsız tiyatrolar bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri festivale tiraji komik bir oyunla hazırlanalım dedik. Rus edebiyatının güçlü yazarlarından Mihail Bulgakov’un ‘Köpek kalbi’ isimli romanını yine Rus çevirmenlerin desteğini alarak sahneye koyduk. Daha önce ülkemizde farklı tiyatro oluşumları tarafından oynanan oyunu biz geleneksel Türk Tiyatrosuna göre uyarlayarak sahneye koymak istedik. 30 Nisanda sahnedeyiz… Sevgili sanat severleri de bekleriz. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç beyfendiye de festivale vermiş olduğu destek için grubumuz adına teşekkür etmek isterim.” dedi.

Oyunun kadrosunda Hüseyin Sabri Kurtuldu, Şükrü Üçüncü, Kübra Genç, Mahmut Mutaf, Serpil Dere, Erdem Durmuş, Yağmur Daldaban, Bilginur Bahar Türkmen yer alırken Teknik Kadroda ise; Yasemin Mısır, Gizem Kalyoncu, Emin Karayavuz, Kesina Semyonov, Beril Kara, Yezdanur Kalyoncu ve Ercan Yetimoğlu yer alıyor.

Öte yandan Rusça’dan Türkçe’ye Gugulumdakiler Tiyatrosuna özel olarak kara mizahi dilde çeviren usta Rus Mizahçı Lev Dügul bulunuyor.

Gugulumdakiler Tiyatrosunun genel sanat yönetmeni Adnan Taç, “ son yıllarda şehrimizde düzenlemiş olduğumuz tiyatro festivaline her yıl özel oyun hazırlıyoruz. Tiyatro sezonunda da ilgi artarak oyunlarımız sanatseverlerle buluşuyor. Bu oyunumuza da izleyicilerimizi bekliyoruz. Tiyatro severlerin bizleri yalnız bırakmamasını dileriz.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler