Görele'de Baz İstasyonu İsyanı: Mahalleli İmza Kampanyası Başlattı
Giresun'un Görele ilçesine bağlı Bozcaali Mahallesi'nde inşa edilen dev baz istasyonu, mahalle sakinlerini huzursuz etti. Yaşam alanlarının tam ortasına, yaklaşık 50 metre yüksekliğinde bir yapının kurulmasına tepki gösteren halk, Muhtar Engin Çakır öncülüğünde bir araya geldi. Mahalle meydanında toplanan vatandaşlar, radyasyon riskinin ve görsel kirliliğin önüne geçilmesi için yetkililere seslendi.
Muhtar Çakır: "İnsan Sağlığıyla Oynanıyor"
Konuyla ilgili sert bir açıklama yapan Mahalle Muhtarı Engin Çakır, baz istasyonlarının yaşam alanlarını işgal ettiğini savundu. Yetkililerin halkın sağlığını hiçe saydığını iddia eden Çakır, "Bizleri alıştırmaya çalıştıkları bu istasyonlar artık kapımıza kadar dayandı. 50 metrelik bu devasa yapı, insan sağlığına yönelik tehdidin en somut örneğidir. Kurulum aşamasında mahalle halkının fikrinin sorulmaması kabul edilemez" dedi.
Maddi Cazibeye Karşı Toplumsal Direniş
Şirketlerin arazi sahiplerine sunduğu yüksek kira bedellerinin bu durumu tetiklediğine dikkat çeken Çakır, bazı mülk sahiplerinin bu tekliflere "boyun eğdiğini" ifade etti. Kişisel çıkarların toplum sağlığının önüne geçmemesi gerektiğini belirten muhtar, demokratik tüm haklarını kullanacaklarını vurguladı.
Hukuki Süreç Başlatılıyor
Protestonun ilk adımı olarak başlatılan imza kampanyası, mahalle genelinde yoğun ilgi görüyor. Toplanan imzaların ardından avukatlar aracılığıyla mahkemeye başvuracaklarını belirten Bozcaali sakinleri, baz istasyonu mahalleden sökülene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini duyurdu. Mahalleli, habercilik, protesto ve demokratik tepkilerini en üst seviyeden dile getirmeye kararlı.