Genç’ten Haber61’e özel açıklama: “Bu yıl 220 bini aşacağız”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Haber61’e özel açıklamasında kitap fuarına olan yoğun ilgiyi değerlendirdi: “Şehrin kültür ve sanat hayatını geliştirmek bizim sorumluluğumuz. Bu yıl ziyaretçi sayısında 220 bini kesinlikle aşacağız.”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akoluk Kitap iş birliğiyle Yenimahalle Fuar Alanı'nda düzenlenen Trabzon 2. Kitap Günleri başladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Haber61’e yaptığı özel değerlendirmede şehirde kültür, tarih ve sanat alanlarında yürütülen çalışmalara dikkat çekti.

Başkan Genç, geçen yıl yoğun ilgi gören kitap fuarının bu yıl daha büyük bir katılımla gerçekleştirildiğini belirterek şunları söyledi:

“Belediye olarak şehrin kültür hayatını da düşünmek zorundayız. Hatta belki de tarih, kültür ve sanat şehrin incelenmesi gereken en öncelikli alanlarıdır. Bu kapsamda geçen yıl önemli bir organizasyon yaptık. Daha önce Ortahisar Belediyesi olarak da benzer etkinlikler düzenlemiştik ancak bu konsept ve yoğunlukta ilk kez geçen yıl gerçekleştirdik.”

Genç, fuarın gördüğü ilgiyi şu sözlerle anlattı:

“220 bin çocuğumuz, gencimiz, yaşlımız burayı ziyaret etti. Kitaplar ve yazarlar, okuyucularıyla buluştu. Bu benim için çok kıymetli. Çünkü buradaki yavrularımız okulda bir müfredatla eğitim alıyor ama burada ülkemizin ve dünyanın öne çıkan yazarlarıyla tanışma fırsatı buluyorlar.”

“BU YIL 220 BİNİ KESİNLİKLE AŞACAĞIZ”

Başkan Genç, bu yıl katılımın daha da artacağına inandıklarını vurguladı:

“Bu sene 220 bini garanti geçeceğiz. Bütün okullardaki çocuklarımızı ücretsiz şekilde fuara ulaştırıyoruz. Çaykara’daki de Şalpazarı’ndaki de gelsin, buradan istifade etsin istiyoruz.”

Genç, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

“Milli Eğitim camiamıza ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çok güzel bir etkinlik oldu. Eğer çocuklarımızın gelişimine bir nebze katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bize. Çünkü onlar yarın Trabzon’a, Türkiye’ye sahip çıkacak, hatta belki tüm insanlığa örnek olacak yeni bir düzenin kurucuları olacaklar."

Kaynak:Haber61

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir