Genç’ten ‘Berat Kandili’ mesajı

Başkan Ahmet Metin Genç'ten Berat Kandili mesajı.

Genç’ten ‘Berat Kandili’ mesajı

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ‘Berat Kandili’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

“Berat” sözcüğünün “kurtuluş, af ve arınma” gibi anlamlara geldiğini belirten Başkan Genç, bütün İslâm âleminin Berat Kandili’ni kutladı.

“FEYZ, BEREKET VE İBADET”

Berat Kandili’nin Ramazan ayının da bir müjdecisi olduğunu dile getiren Genç, “Bütün Müslümanlara kulluk bilincini ve hesap verme şuurunu hatırlatan Berat Kandili’ni en güzel şekilde değerlendirmeyi Yüce Rabbimiz bizlere nasip etsin. Yüce Rabbimizden bu mübarek geceyi feyz, bereket ve ibadetle geçirmeyi niyaz ederiz. Günah ve yanlışlardan kaçınmak, günahlardan arınmak için Yüce Allah (C.C)’ın sonsuz rahmet ve merhametine sığınmalıyız.” dedi.  

“KENDİMİZİ SORGUYA ÇEKELİM”

Kandil gecelerinin bütün Müslümanlara günahlarla kirlenen gönül dünyalarını temizleme fırsatı verdiğini kaydeden Genç, “Kandil geceleri bizlere su gibi akıp geçmekte olan yaşamımızla ilgili muhakeme, kendimizi sorguya çekme, hesap verme ve günahlarla kirlenen gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunarak Müslümanlığın özüne dönme fırsatı sunar.” 

“LÂYIKIYLA DEĞERLENDİRELİM”

"Rabbimize, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı bize hatırlatan Berat Kandili, zor günler geçirdiğimiz bu zaman diliminde moral ve maneviyatımızın güçlenmesine vesile olacak büyük bir nimettir. Bizlere görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi sorgulayıp hata ve günahlarımızdan tövbe ederek uzaklaşma imkânı sağlayan Berat Kandili’ni lâyıkıyla değerlendirmek müminlerin ortak arzusu olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve bütün İslâm âleminin Berat kandilini kutlar, bu gecede yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların bizleri en doğru yola iletmesini ve insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah (C.C)’tan niyaz ederim." ifadelerine yer verdi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber