Fındık kaç TL! Güncel fındık alım fiyatları ne kadar 13 Kasım 2024

Karadeniz bölgesinin önemli geçim kaynağı fındık alım fiyatları kaç TL, fındık alım fiyatları ne kadar? Cevabı haberimizde…

Fındık kaç TL! Güncel fındık alım fiyatları ne kadar 13 Kasım 2024

Karadeniz Bölgesi’nin önemli geçim kaynaklarından biri olan fındıkta üreticilerin takip ettiği konulardan en önemlisi fındık fiyatları oldu.

Hasat zamanının üzerinden geçen zamana rağmen piyasaya sürülecek fındıkları için fiyat takibini sürdürüyorlar.

FINDIK FİYATLARI NE KADAR? FINDIK KAÇ TL?

13 Kasım 2023 tarihi itibariyle fındık fiyatları şu şekilde;

Yağlı 96

Yağlı 95.5

Sivri 91

Levant 93

Fındık, dünyada ve özellikle Türkiye'de önemli bir tarım ürünü olarak bilinir. Genellikle Karadeniz Bölgesi'nde yetiştirilen fındık, ekonomik ve ticari açıdan büyük bir değere sahiptir. Türkiye, dünya fındık üretiminin büyük bir bölümünü gerçekleştirmekte ve bu alanda lider konumda bulunmaktadır.

Fındık, özellikle Karadeniz iklimine uygun olan topraklarda yetişir. Karadeniz'in nemli ve ılıman iklimi, fındık üretimi için uygun bir ortam sağlar. Fındık ağacı, genellikle küçük, kalın yapraklı ve çiçekleri salkım şeklinde olan bir bitki türüdür. Fındık ağacının meyvesi olan fındık, yeşil dış kabuğunu kırdıktan sonra içindeki taneyi ortaya çıkarır.

Fındık, besleyici özellikleri ve lezzeti nedeniyle dünya genelinde popüler bir atıştırmalık olarak tüketilmektedir. Ayrıca fındık yağı da elde edilebilir ve mutfaklarda kullanılır. Fındığın Türk mutfağında ve tatlılarında özel bir yeri vardır; örneğin, fındıklı baklava ve fındıklı içecekler bu lezzetli ürünün kullanımına örnektir.

Türkiye'nin fındık üretimindeki lider konumu, ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlamaktadır. Fındık, aynı zamanda ihracat açısından da büyük bir paya sahiptir ve Türk fındığı dünya pazarlarında tercih edilen bir kalite standardına sahiptir. Fındık, tarım, ticaret ve kültürel bağlamda Türkiye'nin önemli bir simgesidir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler