En iyi çay demleyenlere yarım ton çay

RİZE’de düzenlenen, 'En İyi Çay Demleme' yarışmasında dereceye giden Nurcan Koçali, Fatma Çalık ve Fatma Yanık'a toplam 500 kilo kuru çay ödülü verildi.    Rize Belediyesi'nin, 'Yaz Spor Şenlikleri' etkinliği kapsamında Ağustos ayında Rize Ticaret Borsası

En iyi çay demleyenlere yarım ton çay
RİZE’de düzenlenen, 'En İyi Çay Demleme' yarışmasında dereceye giden Nurcan Koçali, Fatma Çalık ve Fatma Yanık'a toplam 500 kilo kuru çay ödülü verildi. 
 
Rize Belediyesi'nin, 'Yaz Spor Şenlikleri' etkinliği kapsamında Ağustos ayında Rize Ticaret Borsası'nın düzenlediği, 'En İyi Çay Demleme' yarışmasına katılan 60 kişi arasında ilk 3’e girenlere kazandıkları kuru çay ödülleri düzenlenen törenle verildi. Rize Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, ülke genelinde iyi çay demleme kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla bu etkinlikleri düzenlediklerini belirterek, hazırladıkları proje ile gelecek yıl ülke genelindeki kahvehane ve çay ocakları çalışanlarına da 'En iyi çay demleme' eğitimi vermeye başlayacaklarını söyledi.
 
DERECEYE GİRENLERE 500 KİLO KURU ÇAY VERİLDİ
 
60 kişinin başvurduğu yarışmada 500 gram çay ve su verilen yarışmacıların hazırladıkları çaylar demi, rengi, tadı, servis öncesi hazırlık, sunum ve servis yeteneği gibi kriterleri ön planda tutan jüri üyelerince değerlendirildi. Yarışmada Nurcan Koçali birinci, Fatma Çalık ikinci, Fatma Yanık ise üçüncü oldu. Birinciye 300, ikinciye 150, üçüncüye ise 50 kilo kuru çay verildi. Çay demleme yarışmasında birinciliği kazanan Nurcan Koçali, 250 kilo kuru çay ödülünün yarısını ihtiyaç sahiplerine dağıtacağını açıkladı. Törende en iyi çay demlenin püf noktalarını uygulamalı anlatan Koçali, demlediği çayı da katılımcılara ikram etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber