Emeklilere Bayram İkramiyesi 2024 Yılında Ne Kadar Olacak, ne zaman verilecek? EYT’liler bayram ikramiyesi alacak mı?

2024 yılında bayram ikramiyesi ne zaman verilecek konusunda beklendi sürerken EYT’liler bayram ikramiyesi alacak mı merak konusu oldu.

Emeklilere Bayram İkramiyesi 2024 Yılında Ne Kadar Olacak, ne zaman verilecek? EYT’liler bayram ikramiyesi alacak mı?

Türkiye'de milyonlarca emekli vatandaş, her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde verilen bayram ikramiyeleri ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor.

Özellikle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında emekli olan vatandaşlar, bu yılki bayram ikramiyelerinin ne zaman ve ne kadar olacağını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı zam müjdesiyle birlikte, 2024 yılında emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili önemli bilgiler gün yüzüne çıktı.

2024 Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

2018 yılında başlatılan emekli bayram ikramiyesi uygulaması, ilk olarak bin TL olarak belirlenmişti. Zamanla 1200 TL'ye ve ardından 2 bin TL'ye yükseltilen ikramiye, yapılan son yüzde 50'lik zam ile 3 bin TL'ye çıkarıldı. Bu zamla birlikte, emekliler her bir bayram için 3 bin TL olmak üzere toplamda 6 bin TL ikramiye alacaklar. Ancak, zamlı ikramiyelerin ödenmesi için öncelikle yasal bir düzenlemenin yapılması gerekiyor. Bu düzenlemenin, yargı paketi içerisinde Meclis'e sunulması ve kabul edilmesi bekleniyor.

Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Ödenecek?

2024 yılında Ramazan Bayramı, 10-11-12 Nisan tarihlerine denk geliyor. Bu nedenle, ilk bayram ikramiyesinin 9 Nisan 2024 tarihinden önce ödenmesi planlanıyor. Kurban Bayramı ise 16-17-18-19 Haziran 2024 tarihlerinde kutlanacak, bu sebeple Kurban Bayramı ikramiyesinin de 15 Haziran 2024 tarihinden önce emeklilerin hesaplarına yatırılması öngörülüyor.

Kimler Emekli Bayram İkramiyesi Alacak?

Emekli bayram ikramiyesinden faydalanacak olanlar arasında SGK'dan emekli aylığı alanlar, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş görmezlik geliri ve ölüm geliri alanlar yer alıyor. Ayrıca, şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de bayram ikramiyesi alabilecek gruplar arasında bulunuyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) dahil olmak üzere, Türkiye'deki tüm emekliler için bayram ikramiyeleri önemli bir gelir kaynağı. 2024 yılında yapılacak olan yüzde 50'lik zam ile emeklilerin bayram ikramiyeleri 3 bin TL'ye yükseltildi. Bu gelişme, özellikle bayram öncesi dönemlerde emekliler için ekonomik bir rahatlama sağlayacak. Ancak, bu ikramiyelerin ödenmesi için gerekli yasal düzenlemenin tamamlanması gerekmekte. Emeklilerin ve hak sahiplerinin, bu süreçte resmi duyuruları takip etmeleri önem arz ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber