EMADDER Trabzon'dan çağrı! Emeklilikte eşitlik için kademeli geçiş talebi

EMADDER Trabzon İl Temsilcisi Elvan Bostanoğlu, EYT sonrası oluşan mağduriyete ilişkin açıklamalarda bulundu.

EMADDER Trabzon'dan çağrı! Emeklilikte eşitlik için kademeli geçiş talebi

EMADDER Trabzon Temsilciliğinden EYT mağdurlarına destek çağrısı geldi.

Trabzon EMADDER temsilcisi Elvan Bostanoğlu, emeklilikte yaşa takılanlar için adalet peşinde olduğunu ifade ederek değerlendirmelerde bulundu.

EMADDER Trabzon İl Temsilcisi Elvan Bostanoğlu, EYT'de kademeli geçişe ilişkin açıklamalar yaptı.

Bostanoğlu açıklamalarında," EMADDER Trabzon’un il temsilciliğini yapmaktayım. EMADDER, emeklilikte adalet derneği anlamına gelmektir. EYT sonrası oluşan mağduriyetin giderilmesi için açılan bir dernektir. Bizler bu ülkenin vatandaşıyız. 9 Eylül 1999 sonrasında işe girdik diye, akranlarımıza nazaran; erkeklerde 17 yıl, kadınlarda 20 yıl sonra emekli olmaya mecbur bırakıldık. Bu uçurum dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Bu kadar farkı kabul etmiyoruz.

Kademeli geçişi talep ediyoruz. Anayasanın 10. Maddesi gereği eşitlik ilkesi bozulmuştur. Biz şu anda emekli olmak istemiyoruz. Ama kademeli bir geçişin olmasını istiyoruz. Türkiye’de özel sektörde kadının 58 yaşına kadar çalışması, erkeğin 60 yaşına kadar çalışması zor bir durum." ifadelerini kullandı.

Dernek hakkında bilgiler veren Bostanoğlu, "Dernek olarak 81 ilde temsilcimiz var. Yaklaşık 16 milyona tekabül ediyoruz. Derneğimizin kurucu başkanı Mihriban Uğurlu. Güçlü bir kitleyiz. İyi bir ekibimiz. İstanbul’da 2 kez miting yaptık. 2 kez meclise gitti. 18 Şubatta Ankara’da mitingimiz var. Millet vekillerden destek alıyoruz. İl başkanlarına ve ilçe başkanlarına dosyamızı iletiyoruz." dedi.

"KADEMELİ GEÇİŞ TALEP EDİYORUZ"

Siyasilerden olumlu dönüş aldıklarını belirten Bostanoğlu, "Herkes mağdur olduğumuzu kabul ediyor. Bu çok büyük bir haksızlık diyor. Yasanın en kısa sürede çıkmasını istiyoruz. Yeniden refah partisi, cumhuriyet halk partisi, demokrat partisi yasa teklifi sundu bizlerle ilgili. Komisyona inmesini bekliyoruz. Seçime kadar da bir kademeli geçişin gelmesini istiyoruz. Siyasilerden olumlu dönüş alıyoruz. Meral Akşener geldiğinde dosyamızı ilettik. Olumlu bir yaklaşım var. Ankara Anıt Park’ta 18 Şubat saat 14:00’da bir miting daha var. Ankara’da sesimizi bir kez daha duyuracağız. Kademeli bir geçiş talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
60 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler