Dikkat çeken deprem açıklaması! "Trabzon'da kesinlikle yıkım olur..."

AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu, Haber61'in konuğu oldu.

Haber61 ekranlarında yayınlanan ve Osman Şişko'nun hazırlayıp sunduğu Editör Masası programının bu haftaki konuğu, AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu'ydu.

AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu, Kahramanmaraş'taki depremin Erzincan'da yaşanması halinde Trabzon'da da yıkımların yaşanabileceğini, şehirdeki eski yapı stoğunun çok fazla olduğunu ifade etti.

Köksal Ofluoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

"TRABZON'UN YAPI STOĞU SAĞLAM DEĞİL"

Aslında sadece Marmara değil bütün ülke deprem bölgesi. Trabzon için "deprem bölgesi değil" denir ama öyle değil. Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem Erzincan'daki Kuzey Anadolu fay hattında olsun Trabzon'da kesinlikle yıkım olur. Bu kadar iddialı söylüyorum. Trabzon'un yapı stoğu sağlam değil. Geçmişten gelen eski binalar çok fazla. Aynı şiddete ve büyüklükte bir deprem Erzincan'da olsa Trabzon'da da yıkım olmuştu.

trabzon-deprem-aciklamasi-2.jpg

"TRABZON DAHİL DEPREM BÖLGESİNDEYİZ"

Trabzon'da yapı stoğu eski. Zemin etüdü de ne kadar doğru yapılıyor bilmiyorum. Son Kahramanmaraş depreminde şehrin bir bölgesindeki insanların çoğu hissetti. Yatağından bile düşenler var. Bir bölgesi ise hiç duymadı. Sağlam zeminde olanlar duymadı. Şehrin batısındakiler, taban olarak kaya yapısı olmayan yerlerde yatağından düşenler oldu.

Trabzon dahil deprem bölgesindeyiz. Riskimiz diğer yerlere daha az ama olabilir. Bilim insanları Karadeniz'de suskun olan faydaların olduğunu ifade ediyor.

"SEL İNSAN ÖLDÜRMEZ AMA..."

Bölgemizdeki en büyük sıkıntılardan biri seller. Sel normal şartlarda insanları öldürmez ama bizim yapılaşmamız vadi, nehir ve dere kenarlarında olduğu için sıkıntılar yaşıyoruz. Devlet bu konuda tavizsiz olmalı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler