Doğu Karadeniz turizminde alarm: Savaş etkisiyle rezervasyonlar durdu

Körfez’de yaşanan savaş ve siyasi krizler, Doğu Karadeniz turizmini olumsuz etkiledi. Nevruz döneminde beklenen hareketlilik yaşanmazken, yaz sezonu için henüz rezervasyon yapılmadı.
Doğu Karadeniz turizminde alarm: Savaş etkisiyle rezervasyonlar durdu

Doğu Karadeniz turizmi, Ortadoğu’da yaşanan savaş ve siyasi gelişmelerin etkisiyle son yılların en kritik süreçlerinden birine girdi. Bölge turizminin büyük ölçüde bağlı olduğu Körfez pazarı, yaşanan gelişmeler sonrası rezervasyon iptalleri ve durgunlukla karşı karşıya kaldı.

NEVRUZ DÖNEMİ BEKLENTİNİN ALTINDA KALDI

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Karadeniz Bölgesi Temsilcisi Metin İnan, özellikle Nevruz döneminde yaşanan durgunluğa dikkat çekti.

İnan, “Nevruz döneminde yaşadığımız 15 günlük süreç maalesef bu yıl boş geçti. Otellerimize var olan birçok rezervasyon iptal edildi” dedi.

dogu-karadeniz-turizminde-alarm-savas-etkisiyle-rezervasyonlar-durdu

“YAZ SEZONU İÇİN REZERVASYON YOK”

Ortadoğu pazarındaki belirsizliğin sürdüğünü belirten İnan, yaz sezonuna ilişkin tabloyu şu sözlerle değerlendirdi:

“Şu anda yaz dönemine ait hiçbir rezervasyon yok. Ortada net bir durum görülmediği için Ortadoğu’daki misafirlerimiz rezervasyon yapmadı. Bu süreç henüz başlamadı.”

SAVAŞ VE KRİZLER TURİZMİ DOĞRUDAN ETKİLİYOR

Türkiye’nin coğrafi konumu nedeniyle bölgesel gelişmelerden doğrudan etkilendiğini vurgulayan İnan, “Orta Asya ve Ortadoğu’da yaşanan en ufak bir siyasi kriz ya da savaş, turizmi doğrudan etkiliyor. İran sınırına yakın şehirler ve Karadeniz bölgesi bu süreçten ciddi şekilde etkilendi” ifadelerini kullandı.

savas2

“TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİ ŞART”

Yaşanan gelişmelerin turizmde çeşitliliğin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirten İnan, bölgenin tek pazara bağlı kalmasının risk oluşturduğunu söyledi.

“Karadeniz bölgesi yüzde 90 oranında Ortadoğu pazarına yönelik çalışıyor. Bu nedenle yaşanan en küçük kriz bile turizmi ciddi şekilde etkiliyor. Bu süreçte turizm çeşitliliğinin ne kadar önemli olduğunu gördük” dedi.

TANITIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İnan, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın farklı ülkelerde tanıtım çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, Türkiye’nin güvenli bir destinasyon olduğunu anlatmaya devam ettiklerini ifade etti.

Önümüzdeki süreçte yeni pazarlara yönelmenin önemine dikkat çeken İnan, yapılan çalışmalarla turizmde çeşitliliğin artırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

 

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum