Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Haber61’e konuştu! “Bu ülkenin her şeye gücü yeter”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Trabzon’da aday tanıtım programına katıldı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal aday tanıtım programı için Trabzon’a geldi.

Düzenlenen program sonrasında Haber61 mikrofonlarına açıklamalarda bulundu. Uysal’ın yanısıra, Demokrat Parti İl Başkanı Ali Aker ve Yomra Belediye Başkan Adayı İbrahim Sağıroğlu da Haber61’in sorularını yanıtladı.

Yomra’da İbrahim Sağıroğlu ile seçime gideceklerini belirten Gültekin Uysal şunları söyledi;

demokrat-parti-genel-baskani-gultekin-uysal-haber61e-konustu-bu-ulkenin-her-seye-gucu-yeter.webp

“AS OLAN MİLLETİMİZE EN İYİ HİZMET EDECEK KİŞİLERİ SEÇEBİLMEKTİR”

Geride bıraktığımız seçimlerin ardından yerel seçimlerdeyiz. As olan milletimize en iyi hizmet edecek kişileri seçebilmektir. Bizimde kavgamız davamız budur, dünden bugüne de buydu. Yomra’da belediye başkanımız geçmişten bugüne bayrağımızı taşımıştır. Sayın Sağıroğlu ile bu mücadeleyi vereceğiz.

“BU ÜLKENİN HER ŞEYE GÜCÜ YETER”

Siyasetin mekanizmaları da değişti tabii. En az maliyetle ülkeyi yönetebilmenin formülasyonudur. Bizim iddiamız bu. Türkiye kaynakları doğru öncelikleri belirlemediği için, demokrasi, hukuk istenildiği ölçekte ilerlemediği için maalesef. Bu ülkenin her şeye gücü yeter. Türkiye’nin gücü ile potansiyelini buluşturmak siyasetin vazifesi. Bizim görevimiz siyaseti şerefi için yapmış ama bugün azami düzeyde değerli, ideal birlikteliği yapmamız gereken siyasettir. Bunlar gitsin bunların yaptığı husumeti biz yapalım rekabeti değil.

“TÜRKİYE’NİN ÇÖZEMEDİĞİ MESELELER VAR”

Muhalefet olarak bir dar koridorda siyaset yapıyoruz. Hiç olmadığı kadar kamu gücünün arkasına alınarak kamu maliyesinin, kamu imkânlarının… Mesele her şeye rağmen başarmaktır. Türkiye’nin çözemediği meseleler var. Dini inançları, bir takım değerlerini siyasi alandan rekabet haline getirirseniz Türkiye’nin gerçek meselelerini konuşamazsınız. On binlerce gencimiz son 2-3 yıldır ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar dolayısıyla büyük şehirlerde iyi üniversiteler tercih edemez hale gelmiş. Türkiye’nin gelişmiş insan gücü bugün yurtdışına çıkmak için fırsat kollar hale gelmiş. Bu ülkede bundan daha önemli bir problem olabilir. Demokrasi, hukuk, güvenlik bunların hepsini ortaya koyabilmek gerekir.

“HEPİMİZ DEMOKRASİNİN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ”

Dün gece merkez başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etmek mecburiyetinde kaldı. Geçenlerde eski bir siyasetçi güzel bir tabirle anlattı. Sayın Erdoğan elinde kalemi tutarak bu havada durur dedi. Vatandaşımızda inandı. Aklın dışında bir takım tercihlerle maliyeti bugün vatandaş enflasyonla ödüyordu. Hayat pahalığıyla ödüyor. İşletmeler kendi sermayelerini tüketiyor. Türkiye’de talep yönlü bir enflasyonu kısma çabası var. Sadece günü geçiştiriyoruz. Bir hayal. Türkiye siyasal bir iklim değişikliği gerçekleştirmeden çözüm üretme şansı yok. Türkiye’de hepimiz demokrasinin kıymetini bilmeliyiz. Sandığın ortaya koyulduğu gün mesaj verilmeli. Türkiye daha iyi şartlarda yaşamayı isteyip istemediğini iradesiyle gösterecektir.

demokrat-parti-genel-baskani-gultekin-uysal-haber61e-konustu-bu-ulkenin-her-seye-gucu-yeter-003.webp

“BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Başarılı olacaklarına inandığını söyleyen Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ali Akar, “Yomra, Beşikdüzü, Şalpazarı belediyelerini alacağız. Rahmetli Süleyman Demirel partiyi Trabzon’dan ayağa kaldırırdı, bizde bugün o işe örnek olarak Trabzon’dan başlattık. Türkiye genelinde de başarılı olacağımıza inanıyorum. Genç bir başkanımız var. Gençler partileri ayağa kaldıracak. Gençler iş arıyor, okul arıyor. Onlara umut vermek lazım. Yaşama sevinçlerini kaybettiler. Bunları düzeltecek parti gerek. Bizler korkmuyoruz. Yolumuza devam ediyoruz. Bir geçmişimiz var. Gençleri bu partiye davet ediyoruz.” dedi.

demokrat-parti-genel-baskani-gultekin-uysal-haber61e-konustu-bu-ulkenin-her-seye-gucu-yeter-001.webp

Demokrat Parti Yomra Belediye Başkan Adayı İbrahim Sağıroğlu,"Ben yeni gelmedim geri geldim onu söyleyeyim. Doğru yol partisi, demokrat parti, ak parti tekrar demokrat parti. Bu seçimler yerel yönetim seçimidir. Kimin verdiği sözler tutuyorsa millet onun peşinden gider. 15 yıllık kesintisiz görevimiz var. Kaybettiğim seçimde yapmış olduğum konuşmada ne telefonumu ne de kapımı kapatırım dedim. 5 yıl boyunca varım.

Var olduğumu da Yomralılar bugün burada gösterdi. Mührün nerede olduğu bellidir. Her geçen gün kartopu gibi büyüyerek gidecek. Süreç ilerledikçe rakamı sizlere vereceğim.

Biz satan değil alan olduk. Yomra’nın bütün köylerini asfaltla betonla donatmıştık. Gittim gördüm. Yaptıklarımızın yamasını yapamamışlar. Eksiklik devam ediyor. Yomra metropol olurken ben 45 binde bırakmıştım, 50 bini yakalayamadık. O dönem bize yetki verilseydi Yomra 60 bine yakındı. Bu yerel yönetimin ilgi alakasıyla olur. Engellerle kapalı kapılarla iş yapamayız." dedi.

Sağıroğlu vizyon projelerini sıralayarak, "Birinci vizyon projemiz hizmet dönemimizde satın aldığımız kaymakamlığın ve belediyenin karşısında olan arazi. Orada otopark sorunu var. 3er sıra oldu artık daha çalışmıyor. Allah kısmet ederse o meydanda oraya otopark koyup ortasına da ticaret merkezi koyup Yomra’ya böyle bir alan kazandıracağız.

Nüfus büyüdüğü için yeşil alan sıkıntımız var. Bunlarla ilgili projelerimiz hazırladık sunacağız.

Yomra’daki ciddi derece işsizlik sorununu bizler çözeceğiz. 500 kişilik istihdam projemiz var. Heyecan yaratacağız. Seçim kampanyamız boyunca vatandaşımız gençlerimiz bayanlarımız bizlere gelecek durumları değerlendireceğiz.

Geçmişte izimiz var, geleceğe sözümüz var. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Seçmenimiz bugün burada bunu ifade etti. Birlik ve beraberlik içinde herkesi kucaklayarak yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

demokrat-parti-genel-baskani-gultekin-uysal-haber61e-konustu-bu-ulkenin-her-seye-gucu-yeter-002.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler