Darbe'de Trabzon'da 24 saatte neler oldu Şükrü Üçüncü yazdı

Haber61.net'in 48 saattir kesintisiz okuyucusuna duyurduğu darbe girişiminde 24 saatte neler oldu.

Darbe'de Trabzon'da 24 saatte neler oldu Şükrü Üçüncü yazdı

Türkiye 15 Temmuz’dan buyana uyumuyor. FETHÖ, terör örgütünün gerçekleştirmiş olduğu operasyon ile ülke genelinde bir kalkışım meydana geldi. Kalkışımın hedefinde Türkiye Cumhuriyet’i devletinin yönetimine el konulmasıydı. TSK içerisinde ki bir grup azınlık FETHÖ, üyeleri darbe için hareket geçti. Ülke genelinde bir anda darbeye karşı refleks gösterildi. Bunların en başında Trabzon’da geliyor.


SAAT : 22 : 30 İLK DAKİKALAR EMNİET ÖNLEM ALINIYOR
 
KALKIŞIMA BAŞLANDIĞI SAATLERDE TRABZON’DA NELER YAŞANDI
 
Trabzon Valiliğinin ışıkları saat 22:05’de yakıldı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz görevi başına geldi ve darbecilere karşı mücadeleye başladı. Valilik makamı kriz merkezi oldu. Trabzon Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanlığı ile bir kısım devlet kurumlarının müdürleri makama geldi. Yücel Yavuz’un çağrısına ilk etapta 4. Motorlu Mekanize Tugay Komutanlığından cevap gelmedi. Bu durum üzerine kriz merkezi bir hareketlilik ola bilme ihtimaline karşın önlem aldı.
 
POLİS VUR EMRİ İLE BİRLİKTE BEKLEMEYE KOYULDU
 
Saat: 22:30 sularında Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünün önündeki yol TOMA’lar ile trafiğe kapantı. Trabzon polisi uzun namlulu silahlar ile beklemeye koyuldu. Trabzon Valiliğinin önünde de aynı önlem alındı. Makam Katında uzun namlulu polisler güvenlik önlemlerini aldı. Trabzon Polisi kalkışıma karşı vur emriyle beklemeye koyuldu.

Saat : 22 : 30 Gülbahartun Caddesi trafiğe kapatıldı
 
OTOBÜSLER VE İŞ MAKİNELERİNDE DARBE DURDURULDU
 
Saat : 23:14’de Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçildi. Belediye ekipleri ellerinde bulunan dozer kepçe ve kamyonlar ile Belediye otobüslerini kışlanın giriş ve çıkışlarına dizdi. Amaç, tugay’dan çıkış sağlanmamasıydı. Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Genel Kurmay karargahından Tugay’ın vekil Albay’ına “Sıkıyönetim ilan edildi.”emri geldiği öğrenildi. Bu emri alan Albay, bir askeri aracı çıkararak Trabzon Sokaklarında “Yönetime el koyuldu Sıkı yönetim olduğu” anons edildi.
 
ERTESİ GÜN
 
“YA GEL YADA SENİ ALDIRIRIM”
 
Aracın bu yönde hareket ettiği anda saatler 02:00’ı gösteriyordu. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri; aracın bulunması için çalışma başlattı. Çok geçmeden araç durduruldu. Valilik Makamında Tugay karargahına ikinci telefon yapıldı. Çağrıyı yapan Vali Yücel Yavuz, ‘makama gel yoksa seni aldırırım’ uyarısında bulundu. Bu durum üzerine Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Tugay’ın  önüne giderek Albay Bahadır Dalgıç’ı teslim aldı.
 
İKİ MÜDÜR EŞLİĞİNDE VALİLİĞE GETİRİLDİ
 
Saat 03:30 sularında beyaz bir araç ile TEM ve İstihbarat Şube Müdürlerinin eşliğinde Albay Dalgıç Trabzon valiliği makam katına getirildi. Burada Makama girdiği sırada Vali Yavuz tarafından silahı teslim alındı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı tarafından gözaltına alınması yönünde karar çıktı. Bir süre sonra Albay Dalgıç, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne sevk edildi.
 

Saat : 03:30 Trabzon ;Valisi Yücel Yavuz ilk resmi açıklamayı yapıyor
KIŞLADA ARAMA YAPILDI

 
Saat 07:00 sularında Komutanın sorgusuna başlandı. Sorgu devam ederken Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 4 Sınıf Emniyet Müdürü görev hareketleri nedeni ile gözaltına alınarak TEM şubeye sevk edildi. TEM şube ekipleri Albay’ın evinde ve Tugay’da bulunan çalışma ofisinde arama kararı istedi. Bu istek Savcılık tarafından yerine getirildi.

Trabzon Valilik Makamı 48 saatir böyle korunuyor
Saat : 13:22 sıralarında Trabzon Olay Yeri İnceleme ekipleri ile SiBER Suçlar Şube Müdürlüğü aramaları gerçekleştirdi. Karargahta albayın bilgisayarında Genel Kurmay’ın sıkı yönetim oldu mesajı bulundu. Bu mesajda  Trabzon’da  bir çok yere atama yapıldığı bilgisi yer alıyordu. Bu durum Savcılığa bildirildi Albay hakkında ek gözaltı süresi istendi.
 
Saat : 19 : 05 HSYK’nın vermiş olduğu kararlar ile birlikte Trabzon’da yakalama kararı çıkan 37 savcının alınması için çalışma başlatıldı. Trabzon Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri ile TEM ekipleri 20’nin üzerinde hakim savcıyı alarak emniyete getirdi.


 
Saat : 23:00 Şehrin hiçbir yerinde önlemlerden vazgeçilmedi. Trabzon Valiliği ikinci bir emrin gelinmesine kadar güvenlik önlemlerinin devam edeceği öğrenildi.

Haber : Şükrü Üçüncü 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler