Cüneyt Zorlu’dan önemli iddia! “Ortahisar Belediyesi Toplu sözleşmeye aykırı hareket ediyor”

CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu Ortahisar Belediyesi ile ilgili önemli bir iddiada bulundu.

Cüneyt Zorlu’dan önemli iddia! “Ortahisar Belediyesi Toplu sözleşmeye aykırı hareket ediyor”

CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu Ortahisar Belediyesi ile ilgili olarak önemli bir iddiada bulunarak toplu sözleşmeye aykırı hareket edildiğini söyledi.

Zorlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“ORTAHİSAR BELEDİYESİ
Toplu sözleşmeye aykırı hareket ediyor.
Ahmet metin genç toplu sözleşmeyle attığı imzanın, verdiği sözün arkasında durmuyor. 
Borç içinde olduklarını daha önce defalarca belirttiğimiz belediyemizin hizmet ve üretim yapamaması yanında işçiye olan taahhüdünü de yerine getirememektedir.
Ortahisar Belediyesi ve iştiraki ORBEL’de çalışan işçilerin sendika ile imzalanan toplu iş sözleşmesi karşılığı alması gereken yıllık bazda %48 zam iken kanuna ve sözleşmeye aykırı olarak % 17 zam almalarının hukuksuz ve adil olmadığını belirtiyorum.
İşçinin hakkını korunması gereken Hizmet İş Sendika başkanının da telefonlara çıkmadığı fakat Hizmet İş Sendikası Genel Başkanvekili Avukat Hüseyin Öz'den yardım isteyerek tüm işyeri temsilcileri ile beraber Metin Genç ile toplantı istedikleri bilgisi tarafıma ulaştı. 
Çarşamba günü yapacaklarını duyduğum toplantı umarım işçi lehinde sonuçlanır. Aksi takdirde CHP gurubu olarak işçi kardeşlerimizin hakları için mücadele edeceğimizi buradan kamuoyuna duyuruyorum.”

Cüneyt Zorlu’dan önemli iddia! “Ortahisar Belediyesi Toplu sözleşmeye aykırı hareket ediyor”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber