Cumhurbaşkanı Trabzon’da o bölge için talimat vermişti! Komisyon kuruldu!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’daki sanayi siteleri hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Trabzon’da o bölge için talimat vermişti! Komisyon kuruldu!

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Haber61’i ziyaret etti ve Trabzon’da yapılan çalışmalar ile projeler hakkında bilgiler verd.

Trabzon’da bulunan sanayi sitelerinin taşınması ile ilgili konuşan Zorluoğlu “Cumhurbaşkanımız bunları buradan kaldırın dedi” dedi.

Zorluoğlu, sanayi siteleri için 1,5 milyon bütçe temin ettiklerini belirterek “Sanayi Bakanımız Trabzon’a geldi biliyorsunuz. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın bana açık bir talimatı var “Bunları buradan kaldırın” dedi. Şimdi orayla ilgili çok özel bir çalışmamız var bizim. Şuanda 1,5 Milyon bir bütçe de temin ettik sayın bakanımızdan. Oraya bir fizibilite yaptırıyoruz. Hangi modelle nereye taşınabilir? Nasıl taşınabilir? Maliyeti nedir? Onlara nerelerde yerlerimiz var? Onları tespit etmeye çalışıyoruz. Mevcut yer nasıl değerlendirilir? Onları çalışıyoruz. Bu fizibilite çalışması bittiğinde inşallah elimizde sağlam bir rapor olacak.” İfadelerini kullandı.

Zorluoğlu ellerinde sanayi siteleri için net bir veri olmadığını belirterek “Şuanda kaç tane dükkan var toplamda diye sorduğumuzda kimisi 1250 diyor kimisi 1100 tane diyor. Kaç kişi çalışıyor burada diye soruyoruz. Kimisi 3 bin diyor, kimisi 5 bin diyor kimisi 7 bin diyor. Yani bilmiyorlar. Bunun için bir komisyon kurduk oradaki kooperatifin yönetimiyle, bizim genel sekreter yardımcımızın başkanlığında, bu işi günübirlik yürüten, takip eden." dedi.

Hedeflerinin orada hizmet veren esnafın daha rahat hizmet edecekleri yere taşınması olduğunu belirten Zorluoğlu “Hedefimiz büyük sanayiden başlayarak yukarıya doğru oranın makul bir süre içerisinde daha rahat şartlarda hizmet verecekleri yerlere taşınması. Çünkü şuanda oradaki bir çok esnaf mevcut yerin küçüklüğünden, büyük araçların dönememesinden, bir çok kazanın olmasından ve keşmekeşten yakınıyor. Burası artık işimizi görmüyor diyorlar, işte esas mesele o. E bizim de işimizi görmüyor orası, orayı bizim temizlememiz lazım. Yani biz oraya otogar yapıyoruz az yukarısına. O bölgelere yakın bir yere yarın gar da yapılacak." ifadelerini kullandı

Zorluoğlu son olarak “Oraları boşaltmak zorundayız. Oraları Trabzon’un ticaretine, turizmine ve ulaşımına hizmet edecek bir hale getirmek zorundayız. Şimdi başlarsak makul bir sürede tamamlarız." diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber