Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da Zigana Tüneli'ni hizmete açtı

Trabzon'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zigana Tüneli'ni resmen hizmete açtı.

Yaklaşan 14 Mayıs seçimleri öncesi Trabzon'da Meydan Parkı'nda vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zigana Tüneli'ni hizmete açtı.

Yeni Zigana Tüneli önünde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İşkurt ile görüntülü olarak bağlantı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tünelin açılışını gerçekleştirdi.

Zigana Tüneli ile ilgili olarak konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zigana Tüneli Trabzon ile Gümüşhane arasındaki bu tünel ile Karadeniz’i Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya, tarihi İpek Yolu'na bağlıyoruz. Zigana dağını geçilmez olmaktan çıkaran bu tünel bölgedeki her alandaki kalkınmasının sembolü olacaktır. Karşımızdaki masanın ömrü boyunca yaptığı işleri üst üste koyun, 10 ile 100 ile çarpğın emin olu bir Zigana Tüneli etmez. Yaklaşık 8 milyar 150 milyar lliralık yatırım olan tünel ile 6 milyar 150 milyon liralık Maçka-Karahava yolumuzun bölge ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

AVRUPA'NIN EN UZUN, DÜNYANIN İSE 3. EN UZUN TÜNELİ

Türkiye'nin ve aynı zamanda Avrupa'nın en uzun tüneli olma özelliğini taşıyan Yeni Zigana Tüneli'nin yapımı 2016 yılında başlamıştı. Açılışı yapılan tünel, 3 Mayıs 2023 tarihinde hizmete girmiş oldu.

Dünyanın en uzun 3. tüneli olan Yeni Zigana Tüneli 14,48 km'lik iki tüpten oluşmakta.

zigana açılış2

zigana açılış1

zigana açılış3

Trabzon-Gümüşhane-arasındaki-Zigana-Tüneli-3-Mayıs'ta-hizmete-giriyor5

Trabzon-Gümüşhane-arasındaki-Zigana-Tüneli-3-Mayıs'ta-hizmete-giriyor1

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber