Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Uzungöl’ün durumu iyi değil”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon’da önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Uzungöl’ün durumu iyi değil”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’da AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunarak Uzungöl’ün durumuna dikkat çektti.

Trabzon’a yapılan yatırımlardan bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu;

"Trabzon’a son 16 yılda 29 katrilyon TL’lik yatırım yaptık. Eğitimde 2778 dersliği kazandırdık 2. Devlet Üniversitesini faaliyetini geçiriyoruz. Yurt binalarını yaptık. Trabzon Arsin ve Beşikdüzü’nde 2800 kişilik yurtları faaliyete geçiriyoruz. 41 Bin kapasiteli Akyazı stadını hizmete sunduk. Avni Aker ve Akçaabat stadının bulunduğu yeri Millet Bahçesi haline getiriyoruz. Projeler hazır. Adımları atacağız.

Sağlık alanında 46 adet tesisi kazandırdık. 1200 yataklı şehir hastanesi için çalışmalarımız sürüyor. 73 kilometre yol a140 Km daha ilave ettik. Karadeniz sahil yolunda 6 adet tünel açıp hizmete soktuk. Dağları delerek yola devam ediyoruz. Hedef Kanuni bulvarında tamamlanan kesimleri etap etap hizmete açmak. Projenin tamamını 2 yıla bitiriyoruz. Zigana tünelini ve bağlantı yollarını da tamamlayacağız.

Etüt proje çalışmalarına başlayacağımız Erzincan Trabzon Hızlı tren hattını da tamamlayarak Trabzon’u hızlı tren ile buluşturacağız.

Trabzon Havalimanında önemli büyüme kaydettik. Trabzon Limanı ve ilçe limanlarına yatırımlar yaptık. Yaptıklarımızla bölge turizmine katkı sağladık.

Burada bir şey söyleyeceğim. Burada Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ilgilendirir, kültür turizmini ilgilendirir, ulaşım altyapıyı ilgilendirir. Uzungöl'ün durumu iyi değil, iyi değil. Burayı daha iyi hale getirmemiz lazım. Bu haliyle olmaz. Onun için adımlarımızı daha kararlı atacağız. Uzungöl ya hiçbir şeye benzemez. 

Trabzon’a toplam 1.7 Milyar TL tarımsal destek verdik. Bunlar benim çiftçime verilmiş destek bu destekler devam edecek."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber