Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte fındık alım fiyatları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fındık alım fiyatlarını resmen açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, fındık alım fiyatlarını resmen açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde;

Fındık piyasasında fiyat istikrarını sağlamak ve üreticileri korumak için TMO'yu yeniden görevlendirdik. Ofisimizin uygulayacağı alım fiyatları, yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre şu şekilde; Giresun kalite için kg başına 84 lira, levant kalite için kg başına 82 lira 50 kuruş olarak belirlenmiştir.

Ayrıca alımlarda her bir randıman için kg başına ilave 1 lira 65 kuruştan başlamak üzere prim verilecektir. Tarım ve Orman Bakanlığımız, üreticilerimize ayrıca kg başına yaklaşık 2 lira 70 kuruş destekleme ödemesi yapacaktır. Kabuklu alım fiyatlarının üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler