"Çocuklara yazdıkları kitapçığı imha ettim"

Erbakan Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Öztekin Diyaneti hedef aldı.Diyanetin ansiklopedisinde değişen şok eden ‘PKK’ detayını açıkladı

"Çocuklara yazdıkları kitapçığı imha ettim"
Haber61/Haber Servisi Levent Ustabaşı

Erbakan Vakfı Trabzon İl Temsilciliği’nin düzenlediği güncel konular ve ekonomi konulu konferans gerçekleştirildi.
Alyans’ta düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Erbakan Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç Mehmet Fatih Öztekin, Diyanet’in yayınlarını ve PKK konusunda tutarsızlığını yerden yere vurdu.

BİZ ŞİMDİ SİZE NASIL İNANALIM?

Diyanet’in yayınladığı ansiklopedilerde daha önce PKK’nın tanımı ‘terör örgütü’ olarak geçerken çözüm sürecine girildiğinde ‘siyasi uzantı’ olarak adlandırılmaya çalışıldığını ve çözüm süreci nedeniyle bunun yapıldığını ifade eden  Erbakan Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç Mehmet Fatih Öztekin, “Biz şimdi Diyanet’in yayınladığı fetvalara, bildirilere nasıl inanalım? Öyle değil mi?”diye sordu.

Öztekin yaptığı slayt sunumunda Diyanet İşleri Başkanlığının İslam Ansiklopedisi adlı kitaptan şu PKK satırlarını örnek gösterdi;

Ek cilt Kürtler konusu;

* … Başlarda Apocular olarak anılan grup 1978’de  ‘Kürdistan İşçi Partisi - PKK’ adıyla kuruluşunu  ilan etti ve kısa bir süre sonra da bazı bölgelerde etkinlik kazandı.
* … Bir çok örgüt 1980’lerin ortasında tekrar toparlanmaya çalışsa da, PKK dışındakiler dar kadro partileri olarak kaldı. 1980’lerin ve 1990’ların yoğun şiddet ortamında özellikle silahsız kürt örgütleri varlık gösteremedi. Öte yandan Türkiye’de başarısız olan  söz konusu örgütlerin ve bu arada PKK’nın Avrupa’daki çalışmaları Kürt sorununun Avrupa Birliği gündemine gelmesine etkili oldu.
* … Başlangıçta burdan fazla yeraltı Kürt partisine ait görüşlerin temsil edildiği bu gelenekte kapatmaların da kolaylaştırıcı etkisiyle PKK ana akım yasal siyaset üzerinde etkin güç haline geldi..
* Silahlı mücadele yanlısı olan PKK içerideki bir çok siyasi mahkumun gözünde tek alternatif haline geldi. Cezaevinden çıkan bazı mahkumlar Lübnan’a Bekaa Vadisi’nde kampları bulunan PKK’ya katıldı. Örgüt 1982’de Filistinli gerillalarla beraber İsraille çatıştıktan sonra hem tecrübe edindi hemde Bekaa’daki yerini daha da sağlamlaştırdı. 


Cilt 23: İsrail konusu;

1990 Körfez Savaşı sonrasında Irak ve Suriye’nin PKK’ya verdikleri desteği gerekçe gösteren Türkiye, İsrail’le ilişkileri geliştirmeye yöneldi.

40 HADİS KİTAPÇIĞINI İMHA ETTİM 

Diyanet’in çocuklar için yayınladığı ’40 hadis’ adlı kitapçığı da slayt sunumuyla eleştiren Erbakan Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç Mehmet Fatih Öztekin, kitapçığın her bölümünde çocuklara, inanılmaz şekilde sorunlu sağlıksız bilgiler verildiğini ima ederek, “Bir sayfasında diyorki; Merhamet edene Allah da merhamet eder. Siz yeryüzündekilere merhamet edin. Küçük çocuğa merhametin edin denir mi? Diğer bir sayfasına baktım. Orada ise suçlu bulunan insanların aslanlara yedirildiğinden bahsediyor. Ben bu kitapçığı okudum ve çocuklarım okumasın diye imha ettim” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber