CHP'li Meclis üyesinden flaş açıklama!" Ekmek zammı kapıda"

Trabzon ‘un Ortahisar Belediyesi CHP Meclis üyesi Oktay Söğüt ekmek zammının kapıda olduğunu belirterek, ”Şu an da 10 lira olan ekmek 13-14 lira olacak” dedi.

CHP'li Meclis üyesinden flaş açıklama!" Ekmek zammı kapıda"

CHP Meclis üyesi Oktay Söğüt sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımında ekmek zammına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fırıncıların zam yapma kararlarında haksız olmadıklarını söyleyen CHP Meclis üyesi Oktay Söğüt, “Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı, geçen hafta un fiyatı, asgari ücret ve işletme giderlerinin artışını sebep gösterip, ‘Her ilde maliyet hesabı yapılıp, ekmeğe zam yapılacak’ dedi. Yapılan açıklamalardan anlıyoruz ki; önümüzdeki günlerde Trabzon’da 10 liraya satılan 400 gr ekmek, yaklaşık yüzde 30 - 40 zamlanacak, 13 -14 lira olacak.

Fırıncıların zam yapma kararında haksız olduklarını söyleyemeyiz. Fakat vatandaşın sofrasının en temel ürününe yapılan zam, vatandaşın bütçesindeki kara deliği biraz daha büyüteceği gerçeği de gün gibi ortadır.” İfadelerini kullandı.

CHP'li Meclis üyesinden flaş açıklama!" Ekmek zammı kapıda"

“SADECE İZLEMEKLE KALAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ VAR”

Sosyal medya hesabında açıklamalarda bulunan Söğüt, halk ekmek uygulamasını değerlendirerek “Hemen herkesin hayat pahalılığından bunaldığı bu dönemde, özellikle dar gelirli aileleri, ekmek zammı biraz daha fazla bunaltacaktır. Bu bunalımı azaltmak için, birçok şehirde Halk Ekmek uygulaması devreye sokulmuş durumda. Bazı şehirlerde belediyeler ile fırıncılar arasındaki işbirliği ile birçok şehirde de belediyeler kendi üretimleriyle vatandaşın ekmeğe daha ucuz ve daha sağlıklı ulaşmasını sağlıyor.

Hal böyle iken, -maalesef- Trabzon’da ekmeğe yapılan / yapılacak zamları, diğer zamlar gibi sadece izlemekle kalan Büyükşehir Belediyemiz var. Süslü püslü duyurularla hizmet ve yatırım duyuruları yapan Belediyelerimiz bilmelidir ki, vatandaş için bu dönemde yapılan hiçbir yatırım, içine düştüğü ekonomik krize çare üretilmesinden daha önemli değildir.” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber61 Haber Servisi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber