CHPli meclis üyesi patladı: "Yalıncak işgal edildi ticaret alanı yapılıyor!"

CHPli meclis üyesi patladı: "Yalıncak işgal edildi ticaret alanı yapılıyor!"

CHPli meclis üyesi patladı: "Yalıncak işgal edildi ticaret alanı yapılıyor!"

HABER61 - HABER SERVİSİ

Ortahisar Belediyesi Meclis toplantısı bugünkü oturumunda CHPli Meclis üyesi Cüneyit Zorlu, sert çıktı. Gündem dışı söz alan Zorlu, daha önceki meclis toplantısında Suriyeliler konusunu gündeme getirdiğini hatırlatarak, "Beni ırkçılıkla suçladılar.  Lakin Suriyeliler konusunda vatandaşlarımızın ne kadar rahatsız olduğunu gündeme getirdim. Bakın bir gazete beni ırkçılıkla suçluyor ama aynı gazetenin diğer sayfasında bir işsiz gencimiz, ‘Suriyelilere iş var bize yok.’ diye isyan ettiğini yazmış. Bizim söylemek istediğimiz buydu. Sosyal toplumsal olaylar arttı. Huzur bozuluyor. Buna önlem alınması gerektiğini söylemeye çalıştık. Halen de söylüyoruz. Bakın daha geçen gün Uzunsokak’ta bir yabancı uyruklu şahız tacizden linç edildi. Polis diğerlerinin elinden zor aldı." dedi.

Belediyenin 5 bin ve bin ölçekli imar düzenlemesi yaptığını Yalıncak mevkisinin denize bakan kesiminin ticari alan olarak değiştirildiğini ifade ederek, "Yalıncak işgal altında… Kentin merkezinde, Ortahisar sahil kesimi boyunca denize girilebilecek, halkın yüzebileceği bir şey yok. Bu konuda sayın başkanım sizin görüşünüzü merak ediyorum" diye seslendi. 

"CHPli Ortahisar Belediye Başkan adayımız Salih Akyüz, Akyazı Trabzonspor Stadyumu’nun yanındaki boş alanın insanların 365 gün yaralanabileceği yeşil alan ve deniz kıyısı sosyal alanı olması için proje hazırladı önerdi. Bu konuda düşünceniz nedir? Bu şekilde siz yapsanız olmaz m?" diyen Zorlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile ilgili sözleri gündeme getirmesi meclise buz kestirdi.

Zorlu, “Ekrem İmamoğlu üzerinden, onu eleştireyim diyerek densizce Trabzonlulara pontus diyenler var. Biz Türkoğlu Türk’üz. Siz sayın başkan bu konuda gerekli açıklamayı yaptınız. Bu kentin hükümette 4 tane Trabzonlu bakanı var onlar neden konuşmuyor. Neden Pontus diyenlere bir şey söylemiyorlar. Bu konuda neden itiraz etmediler. Biz Türkoğlu Türk’üz. Aksini söyleyen vatan hainidir” diyerek seslendi. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de bu konuşmaya, önce halk plajı konusuna cevap verdi.
Yalıncak ile ilgili bir proje olduğunu bu proje kapsamında plaj yapacaklarını halkı denizle buluşturacaklarını söyledi. Başkan Genç, konuyla alakalı Başkan Yardımcısı Erdoğan Beder’e söz vererek çalışmalar hakkında bilgi vermesini istedi. Beder, Yalıncak’ta bir plaj çalışması yaptıklarını yalnız Başkan Genç’in istediği yerde bir balıkçı barınağı olduğu, bu konuda plaj projesinin başka bir tarafa kaydıracalığını söyledi. 
Plaj konusu netleşmeden başka bir oturuma bırakıldı, Yalınca’ta plaj için yer sıkıntısı çekildiği yeniden gündeme geldi.

Başkan Genç Pontus eleştirileri ile ilgili,"Ben gerekli açıklamayı yaptım. Sözlerimizin de arkasındayım." dedi.

Ekrem İmamoğlu üzerinden olmasıyla ilgili,"Siyasi bir mecrada olmasından dolayı derinlemesine o konuya girmeyeceğim." dedi.

CHPli diğer meclis üyeleri Turgay Şahin, Ömer Dayı ile İYİ Parti Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu da gündem dışı söz aldılar.

Özellikle Numune Hastane yönetiminin otopark isteği gündeme geldi. Bu konuda meclis çalışma yapacak hastane yönetiminin otopark isteği için çalışma yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber