CHP Trabzon’da sular durulmuyor! Beşikdüzü belediye başkanı için sert istifa çağrısı

CHP’nin Trabzon’daki tek belediyesi Beşikdüzü’nde ilçe başkanlığından şok eden açıklama.

CHP Trabzon’da sular durulmuyor! Beşikdüzü belediye başkanı için sert istifa çağrısı

Trabzon’un tek CHP belediyesi Beşikdüzü’nde tartışmalar devam ediyor. Yapılan ön seçim sonrasında Cahit Erdem CHP’den belediye başkanı gösterilmişti. Bu gelişmenin ardından mevcut Belediye Başkanı Ramis Uzun CHP’den istifa etmişti.

haber-61.jpg

Beşikdüzü ilçe başkanlığından Başkan Uzun’a sert bir cevap geldi. Yapılan açıklamada Uzun’un belediye başkanlığından da istifa etmesi gerektiği belirtildi. CHP Beşikdüzü İlçe Başkanlığından yapılan açıklama şu şekilde:

'Beşikdüzü CHP Belediye Başkan Adayı Belirleme Süreci aşağıdaki şekilde gerçekleşmiştir. Genel Merkezimizin 2023/1582 sayı ve 20/11/2023 tarihli Mahalli idareler seçimi konulu genelgesi doğrultusunda aday adaylığı başvuru süreci başlatılarak tüm aday adaylarının başvuru belgeleri teslim alınmıştır. İl, İlçe örgütü temsilcileri ve milletvekilimiz Sn. Sibel Suiçmez’in katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda ilçemizde “örgüt denetiminde önseçim” yapılması kararı alınmıştır. (20 Kasım 2023) Genel Merkezimizin görevlendirdiği milletvekilimiz Sn. Tahsin Ocaklı aday adayları ile İl örgütü binasında “Mülakat Görüşmesi” yapmıştır.(8 Aralık 2023) Genel Merkez kararı ile genel merkez tarafından Beşikdüzü’nde mevcut Belediye Başkanı hakkında “Memnuniyet Anketi” yapılmıştır.

(26 Aralık 2023). Sonuç mevcut belediye başkanına bildirilmiştir. Memnuniyet araştırması sonucuna göre Genel merkez Beşikdüzü’nde ön seçim yapılması kararı almış bu tarih 6 Ocak 2024 olarak belirlenmiştir. İlçe örgütümüz tarafından ön seçim öncesinde aday adaylarımızın talebi doğrultusunda üyelerimize yönelik aday adayı tanıtım toplantısı gerçekleştirilmiştir.


(4 Ocak 2023) Örgüt denetiminde önseçim il örgütü ve PM üyemiz Sn. Ecevit Keleş denetiminde 641 üyemizin 544 ünün katılımı ile (%85 katılım) yapılmış, seçim sonuçları Genel Merkeze bildirilmiştir.

(6 Ocak 2024) PM tarafından önseçim sonuçları, mülakat görüşmeleri ve memnuniyet araştırması sonuçları değerlendirilerek 31 Mart 2024 yerel seçiminde partimizi kimin temsil edeceği belirlenerek duyurulmuştur. (9 Ocak 2024) Sayın halkımız, kendisini 3 dönemdir aday gösterdiğimiz, destek verdiğimiz, kazanması için gece gündüz demeden emek verdiğimiz çaba gösterdiğimiz Belediye Başkanımızın Genel Merkezimizi, İl ve İlçe Örgütlerimizi zan altında bırakan açıklamalarını sizlerin takdirine bırakıyoruz. CHP üyesi olmanın ilk şartı “Erdemli Olmaktır.” CHP li olmak toplumsal çıkarları bireysel çıkarlardan üstün tutmaktır. Kendisini sadece CHP üyeliğinden istifa ile yetinmeyip Belediye Başkanlığı’ndan da istifaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verdiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler