CHP Trabzon’da kongre heyecanı! Yeni il başkanı belli oluyor

CHP Trabzon il başkanlığı için bugün yapılacak 38. Olağan kongrede Mustafa Erdi Çakır, Mustafa Bak ve Oktay Söğüt yarışacak.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bugün seçim 38. Olağan Konre heyecanı yaşanıyor.

Bugün saat 10:30’da başlayacak olan 38. Olağan Kongre Boztepe mahallesinde Radisson Blue otelde gerçekleşecek.

İl Başkanlığı için daha önceden adaylıklarını açıklayan 3 isim yarışacak.

Mustafa Erdi Çakır, Mustafa Bak ve Oktay Söğüt’ün başkanlık için yarışacağı kongre ile alakalı tüm gelişmeleri bu sayfadan takip edebilirsiniz.

KONGRE BAŞLADI

İşte Dakika Dakika gelişmeler

11:30 Kongre, Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı.

11:40 Blok Liste ile seçime girilmesi oylandı ve kabul edildi.

11:45 Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve partililerin mesajları salonda okudu. Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'in mesajları coşku ile alkışlandı.

12:00 Konuşmaların 5 dakka ile sınırlandırılmasına itirazlar geldi. Yapılan oylamada sınırlama kabul edildi.

12:05 Faliyet ve mali raporlar okunup oylamaya sunuldu.

CANLI YAYIN
isaret1.jpg

12:20 Mevcut il başkanı Nurcan Aşçı Demiröz konuşma yaptı.

Demiröz'ün konuşmasının satır başları şu şekilde;

Cumhuriyet Halk Partisi varsa demokrasi vardır. Demokrasi şölenimiz kutlu olsun. Partimiz yenilenme sürecine girmiştir. Adaletsizliğe karşı direneceğiz. Çağdaş bir ülke için savaşacağız. Halk için savaşacağız.

Yapılan atamalarla görülüyor ki üniversiteler medreselere çevrilmektedir. Bizim ecdadımıza ve gelecek nesillerimize borcumuz var.

Hastane inşaatında 6 vinç var, 1’i çalışıyor. Seçim deyince hepsi çalışıyor. Her seçim arifesinde sondaj gemisi gelip gaz çıkarıyor. Bu durumda sondajın nereden gaz çıkardığının farkında değilseniz alışkanlık yapmıştır. İktidar, antik sütunları şehrimizin tepesine döşüyor. Beklediği etkiyi yapmayınca yeşile boyuyor. Beton ağaç üretiyor. Seçimden seçime çevre yolu inşaatı başlıyor, kamyonlar ileri geri manevralar yaparak sandıkları dolduruyor. Politikacıların yanında gezen, beleş yemek yiyince yüzü gülen avaneler, hesap size yazılıyor. Kişi başı 1.2 milyon lira borç. Bu borçları çocuklarımız emperyalizmin kanlı çizmesi altında ödeyecek. Timsah kadar olamıyorsunuz. Yavrularını yiyince gözyaşı döküyor. Sende o da yok.

Gülcemal gemisi Amerika seyahati yapan ilk gemimiz ve en uzun süre kullanılan gemi olarak tarihe geçmiştir. Bizim dolgu alanımız da dünyanın en uzun süreli idareye bir Amerika gezisi yaptıran dolgu alanı olarak tarihe geçecektir.

Sahilden otomobil ile geçerken kokular geliyor. İnsan şüpheleniyor. Camı açınca durumun vahameti ortaya çıkıyor.

Şehir atık suyu arıtılmadan denize veriliyor. Trabzonluların bir zamanlar şehrin gıda ticareti yapılan en işlek alanını çöp doldurdular. Güneydeki ilçelerde arıtma tesisi çalışmaları başlatılırken sahil ilçelerinde henüz böyle bir çalışmanın olmadığı görülmektedir. Arıtılmadan denize verilen atık su doğaya ihanettir. Bölgemizin önemli geçim kaynağı balıktır. Trabzonlular önemli geçim kaynaklarını atık suyun etkisine bırakmayacak kadar zekidir.

Seçimde kazanıyorsun. Sonrasında doğmamış çocuğa 1.2 milyon lira borç bırakıyorsun.
Türkiye’nin en pahalı imar yolunu yapıyorsun. Meydan’dan Ortahisar Belediyesi’ne 15 dakikada gidebiliyorsun. Trafik sorununa bir sorun bulamıyorsun. Belediyenin tüm kamu mallarını satışa çıkarıyorsun. 50 yıl için içme suyu şebekesi yapıyorsun. Boru basınca dayanmıyor. Bir yerde 6. Kata su çıkmazken bir yerde 6. Kattaki evi yerle bir ediyorsun.

Tüm kent içi yolları yarıp kablo geçiriyor, alt yapıyı bozuyorsun. Semt pazarı yapamıyor, pazarcılara sondaj açtırıyorsun.

Tüm itirazlara rağmen tarihin en önemli yol güzergahına terminal yapıyorsun. Kavşak tasarlamıyorsun. Bir devlet yoluna kavşak değil tıpaç yapıyorsun. Toplu taşımanın gidemeyeceği yollarla şehrin üst kısımlarını imara açıyorsun. Alt kesimleri tehlikeye sokuyorsun.
Sen bu milleti aptal mı sanıyorsun?

Çalışmaları başlattık diye basın açıklamasında bulunuyorlar. Çevre düzeni planın, imar planın da yok. Bakanlık başvurusu yapılmamış. Yapılan açıklamalarda kullanılan resimler ise başka bir faaliyetin resimleri oluyor.

Akçaabat’a yeni bir üniversite açılıyor. Kapısından iki araç giriyor, bir tanesi girebiliyor. Trabzon Üniversitesi’nin kampüs ihtiyacı zaruridir. Kampüse komşu olan askeri alan Akyazı’da Üniversiteye tahisis edilen alana taşınmalıdır. Üniversitenin batı yakasından gelen cadde sahil yoluyla birleştirilmeli ve üniversitenin önündeki kavşak oraya taşınmalıdır. İlerideki TRT binası taşınmalı ve bu alan üniversiteye sosyal tesis alanı olarak tahsis edilmelidir.

14:45 Aday listeleri divana sunuldu.

Mustafa Erdi Çakır'ın listesi:

mustafa-erdi-cakir.jpg

Mustafa Bak'ın listesi:

mustafa-bak.jpg

Oktay Söğüt'ün listesi:

oktay-sogut.jpg

14:50 Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez konuştu.

sibel-suicmez.png

Suiçmez'in Konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

“Bunu kolay seçim olarak nitelendirmek, alanda mücadele yapan bizlere, sizlere de doğru bir bakış açısı yansıtmamak demektir. Alanda ne kadar zorluk çektiğimizi hepimiz iyi biliyoruz. Bunu seçim sonucunda aldığımız yenilgiye bir kılıf uydurmak üzere ya da söylemek üzere beyan etmiyorum. Ama kendimize de haksızlık etmeyelim diye söylüyorum. Buradan bir kez daha seçim sürecinde: Korkmadan, yılmadan, dimdik ayakta duran partililerimize çok teşekkür ediyorum.

Suiçmez ardından Atatürk’ün sözleriyle sürdürdüğü konuşmasına, “Bugün tam da ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün açılış konusunda yer verdiği bir noktadayız. Elbette eleştireceğiz, sorgulayacağız. Elbette, bir birimizi tenkit edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nden hiç kimse, ama hiç kimse CHP’den büyük değildir. Dolayasıyla elbette seçim sürecinde yaptığımız doğruları, yanlışları konuşacağız. Birlikte konuşacağız. Birlikte eleştireceğiz, birlikte doğruyu bulacağız.

Ama bu eleştirilerin partimizden tek taş bile almasına asla izin vermememiz gerekiyor. Sosyal medya üzerinden yapılan eleştirilerin, televizyonlarda çıkıp da geçmişe dönük yapılan eleştirilerin partimize faydası olduğunu düşünen tek bir arkadaşımız burada varsa elini kaldırsın, sözlerimi geri alacağım. Yok, olamaz da… Şimdi arkadaşlar bu karanlık iktidardan Türkiye’yi kurtaracak olan tek parti vardır. CHP’Dir.. CHP Halk partisi üzerinden oynanacak oyunlara kesinlikle izin vermememiz gerekiyor. Eleştireceğiz, yıkıcı olmayacağız. Üstüne taş koyacağız, yıkmayacağız.

Seçimden önce izlenen politikalar, 1 aylık bir politika değil. Bu partinin yetkili organlarında alınan kararlar sonucunda bilinçli bir şekilde uygulanan politikaydı. Dolayasıyla bugünden baktığımızda o günleri eleştirmek kolay, ama o gün içinde bulunduğu konumu iyi değerlendirmek gerekir.
Yerimi kaybederim kaygısı ile ses çıkarmayanlara, bir şey deneyenler, bugün demokrasi havarisi gibi ortadan dolaşmasınlar. Bir hesap verilecekse, hesabı hep birlikte o gün ki yönetim, o gün mecliste bulunan tüm milletvekillerimiz birlikte vermeliler.

Şimdi herkes değişim diyor. Evet değişeceğiz, o sandıklarda ilk önce yerel seçimlerde başta İstanbul, Ankara, Antalya olmak üzere tüm Büyükşehir Belediyelerini ve Trabzon’da da belediyeleri alacağız.
2 şeyi söylemek istiyorum. Bir değişelim, ama değişime önce kendimizden başlayalım. Artık, Trabzon’da bir birimizi sevmeyi becerelim arkadaşlar. Bir birimizi seveceğiz, sayacağız, dayanışma içerisinde olacağız. Bir adım öne çıkanı, o daha da geriye çıksın diye, tutup geriye savurmayacağız. Kendi kişisel ihtiraslarımız, isteklerimiz uğruna, partimizi dizayn etmeye kalkmayacağız. Evet değişeceğiz. Bunları yaparak değişeceğiz. Biz önce değişecek. Biz önce değişecek ki, az önce konuşan genç arkadaşlarımızın isteklerini yerine getireceğiz.

Bu saydıklarımın hiç biri parayla olacak şeyler değil. Sadece gönülle olacak şeyler. Biz önce, ben değil biz olmayı başaracağız. Biz olmayı tercih edeceğiz ve Trabzon’u ayağa kaldıracağız.
Değişim, değişim… Bence esas buralarda tartışılması gereken husus, partinin başına kimin geleceği değil, 2 şeyi tartışmalıyız. Bugüne kadar yürütülen parti politikası doğru muydu?

Yine sağcı söylemlerle mi yürüyeceğiz, yoksa CHP’nin kendi dilini, Atatürk İlke ve devrimlerini korkmadan savunarak yola devam mı edeceğiz. Buna sizler karar vereceksiniz.
Muhalefetimizin, şekli ne olacak? Sosyal medyada mı yazacağız, çıkıp mecliste mi konuşacağız, yoksa sokağa inip, nerede dert, nerede canı yanan bir şey varsa, sokağın kalbi nerede atıyorsa onun yanında mı olacağız. Buna karar vereceğiz. Yoksa, Ali gider, Veli gelir, Ayşe gider, Fatma gelir. Hiçbir değişiklik olamaz.

Hiç kimse bize üstten değişim modelini giydirmemeli, buna delegeler asla izin vermemeli,
Bir değişim olacaksa ben tepeden tırnağa demiyorum, tırnaktan tepeye yol açan bir değişim olmalı ve bunu dengeler kendi iradesiyle yapmalı. Kimse Trabzon delegesine, o nedenle bu nedenle şöyle davranın deme hakkına sahip değildir. Ne Ankara, ne İstanbul, burası Trabzon’dur. Trabzon en iyi kararı kendisi için verecektir.

Sayın Ekrem İmamoğlu bizim değerimizdir. Ama kimse Trabzon’da sayın Ekrem İmamoğlu’nun eş başkanı gibi, onu burada temsil ediyor gibi hareket etmeye kalkmasın. Yeri geldiği zaman herkes kendisi Ekrem İmamoğlu olmayı becerir. Bunu herkes yapabilir. Zaten ülke 2’ye bölünmüş, partimizi 2’Ye bölecek hiçbir çalışmaya izin vermeyin.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez tek liste sorusuna yanıt vererek, “Güçlü bir yönetim, güçlü bir başkan niyetiyle hareket etmiştik ama o gerçekleşmedi. Bu da demokrasinin bir gereği. Dolayısıyla üç adaylı yarış olacak. Bugüne kadar gayet güzel ve birlik beraberliğin olduğu bir süreç oldu. Bugün kongrenin de birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu yükseltecek bir kongre olacağını düşünüyorum. Başkan adaylarımız örgütün içerisinden gelen ve alanda sorunları bilen, yaşayan ve çözüm üretmeye çalışan arkadaşlarımız. Kim kazanırsa kazansın, Trabzon’da Cumhuriyet Halk Partisi daha güçlü bir şekilde çıkacaktır diye düşünüyorum. Artık kongre süreçlerini tamamlayarak çalışmanın zamanı geldi. İnşallah bugün başkan ve güçlü bir yönetim ile alanlara inerek çalışmaya başlayacağız. Bu aşamadan sonra listenin ineceğini düşünmüyorum, öyle bir olanak yok” ifadelerini kullandı.

15:15 Başkan Adayı Mustafa Erdi Çakır konuştu.

whatsapp-image-2023-10-08-at-15-15-05.jpeg

Başkan adayı Çakır'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

Çocuk denilecek yaşlarda, henüz 18’ime girmeden partimden içeri girdim. Ülkemizin AKP Faşizmi ile FETÖ ortaklığında gençlerin üniversite, KPSS Sorularını, Devlet Kadrolarını, kısaca umutlarını, hayallerini, geleceğini çaldığı yıllardan bahsediyorum. Genç bir siyasetçi olmak zordu. Partimizi iktidar yapma umuduyla gecemizi, gündüzümüze kattık. Hala çalışmaya devam ediyoruz.

siyasetin günü kurtaramadığını, yalandan siyasetin elbette bir gün biteceğini o zamanlar öğrendim. Hayatımda çok az şeyden pişmanlık duydum. Bir tanesi de 2014 Cumhurbaşkanı Seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermekti. Sonrasında alınan seçim mağlubiyetleriyle düşüncelerimiz dile dökülmeye başlandı. Seçimlerin nasıl olması gerektiğini konuşur olduk. Ta o günlerde konuşur olduk. Bugünlerde değil. Parti yönetimlerimiz laikliği kısık sesle, zaman zaman milliyetçiliği kısı sesle söyler oldu. Bunu kabul etmiyorum. Partimizin örgütlerimizin fabrika ayarlarına dönme zamanı gelmiştir.

Bütün ilkelerimizi haykırarak sokaklarda olacağız. Helallik var ya.. Helalliği biz soluculardan alacağız. Tüzüğümüzün, programmışsın değişmesi gerekir. Aday belirleme yöntemlerimizin değişmesi gerekir. Arkadaşlar ön seçim lazım, ön seçim.. Değişim diyerek, değişim yapılmaz. İlkeler ortaya koymak lazım. Değişim de değişim, arkadaşlar değişim üzerine basa basa söylüyorum, bir ilke meselesidir.

Trabzon’umuzun en önemli değerlerinden İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu, Ekrem ağabey, bizim Trabzonluların kırmızı çizgisi. Değişimimizin de önderlerinden bir tanesidir.
Göreve geldiğimiz andan itibaren önümüzdeki yerel seçimlere çalışacağız. Neden çünkü ülkemizin buna ihtiyacı var. Adaylarımızı belirlemeye başlayacağız. Beşikdüzü’nde de sandık koyacağız, Of’ta da sandık koyacağız. Beşikdüzü’nde sandıktan çıkan sonucu da, Of’tan çıkan sonucu da Ankara’ya en şeffaf şekilde ileteceğiz.

İttifaklar ne olursa olsun, her ilçemizde belediye başkan adayımız olacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde sizlere söz. Geçmişte yaptım, yine yapacağım. Trabzon büyükşehir Belediyesinde, CHP’ye oy vereceksiniz

15:30 Başkan adayı Mustafa Bak konuşuyor.

whatsapp-image-2023-10-08-at-15-36-31.jpeg

Bu iktidar dışarıya bağlımı hale getiren ülkemizde en çok zararı Trabzon’a vermediler mi? Dünyanın en kalitelisi kabul edilen fındığımıza uyguladıkları politikalar ile bizlerden çalmadılar mı? Trabzon’dan çıkan her markaya karşı değil mi bu iktidar? Şampiyonluğumuzu, bizden çalmadılar mı?

Sahilimizi, doğamızı, bizden çalmadılar mı? Denizin kenarındaki şehrimize denizi haram ettiler. Bizim olan, bizden olan her şeye ve herkese düşman gibi davrandılar. Biliyoruz, sizlerin de bildiğinizi biliyoruz. Hissettiklerimizi omuzumuzda bir yük gibi taşıyoruz. Mahcubiyetini yaşıyoruz. Tüm bunları bize yaşatan AKP iktidarını yenemediğimizin üzüntüsünü hala yüreğimizde yaşıyoruz. Evet halkımız bize kırgın, partililerimiz moralsiz. Ancak tam da bu yüzden şimdi taşın altına elimizi değil, başımızı koymanın zamanı geldi de geçtiğini bizler de biliyoruz. Bu yolun en kadar meşakkatli ve zor olduğunu biliyoruz. CHP’nin her kademesinde görev almış bir kardeşinizin. Ses olmak için bugün buradayım, karşınızdayım.

Bizler CHP’nin Yılmaz neferleri olarak, eğer iktidar olmak istiyorsak, öncelikle geçmişimizden dersler alarak mutlak bir değişimin önünü açmalıyız. Değişeceğiz arkadaşlar, değişeceğiz… Öncelikle bir birimizi daha çok sevmekle değişeceğiz. Bir birimizi anlamakla değişeceğiz. Bir birimize omuz vermekle değişeceğiz. Karşımızdakini anlamakla değişeceğiz. Önce bizler değişeceğiz, sonra CHPyi iktidar yapacak kadroları iş başına hep birlikte getireceğiz.

Burada örgütlerin kararlarını hiçe sayanlar, CHP’yi iktidar yapamazlar, yapamadılar da.. Bizler artık değişimden korkanların, değişmesini de beklemeyeceğiz. Çok farklı kaynaklara ihtiyacımız yok. Bizler devrimci, bizler dünyanın en büyük devrimcisi Gazi Mustafa Kemal’in büyük Türk Gençliğiyiz.

15:50 Başkan adayı Oktay Söğüt konuşuyor

whatsapp-image-2023-10-08-at-15-50-48.jpeg

Başkan Adayı Söğüt'ün seçim konuşmasının satır başları şu şekilde;

Eğer görev verilirse bu kişisel hesaplara izin vermeyeceğim. Hep birlikte partimiz için çalışan ortam yaratacağıma, kimse için değil partimin adamı olacağıma, bu makamı kendime ya da birilerine İhtisas, torpil yeri olarak kullanmayacağıma söz veriyorum. 2 gün önce yaptığım adaylık basın açıklamasında, belediye meclis üyeliği görevinden ayrıldığımı söyledim halde, göreve geri dönecek diyen küçük bir azınlık var bu partide.. Bilmelerini isterim. Belediye Meclis üyeliğinden istifa ettim. Partimin bir neferi olarak çalışmaya devam edeceğim.

Çünkü Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Atatürk Devrimlerini sonsuza kadar yanaşmaya kararlı CHP’nin bir üyesi olmayı hep onur saydım, saymaya da devam edeceğim.

Mesela: Mustafa Bak başkanım ilçe başkanıyken. Haziran 2018 seçimlerinde tek başımıza aldığımız 13.25 4 partiyle aldığımız 17.25 2014 yılında Trabzon’da ön seçim yapıldı. 4 ay önce yapılan milletvekili seçiminde, sayın Çakır milletvekili adayımızdır. Ve milletvekili listemiz, bir başka deyimle Ankara’dan atandı. Ön seçimi savunan arkadaşımız kendi listeye girince suspus mu oluyor?

16:00 Konuşmalar sonrasında oy kullanım başladı.

17:44 Sandıklar açıldı.

18:05 CHP'de yeni Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak oldu.

chp-trabzon.jpeg

whatsapp-image-2023-10-08-at-11-37-15.jpeg

whatsapp-image-2023-10-08-at-11-37-14.jpeg

whatsapp-image-2023-10-08-at-11-37-09.jpeg

chp-trabzonda-kongre-heyecani-yeni-il-baskani-belli-oluyor.jpg

chp-trabzonda-kongre-heyecani-yeni-il-baskani-belli-oluyor-001.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler