CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör Haber61’i ziyaret etti referandum tahmini yaptı

Turgay Güngör: "Tahminin Trabzon’da hayır yüzde 35 üzerinde çıkacak. Bu olursa Türkiye genelinde ‘hayır’ oyları yüzde 60 olur."

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör Haber61’i ziyaret etti referandum tahmini yaptı

Haber61/Haber Merkezi

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Anayasanın Değişiklik Yapılmasına Dair 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum ile ilgili nasıl bir yol izleyeceklerini anlattı. Haber61 Medya binasında Haber61 İmtiyaz Sahibi Tanju Akıncıoğlu ve yayın kurulu ile bir araya gelen İl Başkanı Turgay Güngör, “Ortak dil, saygı ve sevgi çerçevesinde çalışmalar sürdüreceğiz” dedi.


CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Haber61 ekibinin sorularını yanıtlayarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Turgay Güngör'ün açıklamaları şu şekilde: 

HEP BİRLİKTE YAŞIYORUZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın, “AK Parti’ye de ‘hayır’ı anlatmalıyız. Güzel bir dille anlatmalıyız. O yüzden AKP demeyeceğiz” uyarısına İl Başkanı Güngör,” Biz kimseyi kırmadan dökmeden derdimizi anlatacağız. Düşman değiliz. Hep birlikte bu ülkede, Trabzon’da yaşıyoruz.

AKP DEMEYECEĞİZ AK PARTİ DİYECEĞİZ

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın bir başkası olacak. Bu bir siyasi parti seçimi değil. Bakan, cumhurbaşkanı, vekil seçmiyoruz. Meclisten geçen Anayasa halka sorulacak. Sistem değiştirilecek. Hayır demesi için argümanlarımızı anlatacağı gerekçelerimizi sunacağız. AK Parti demeye dikkat ediyoruz. Dil olarak üslup olarak güzel bir şekilde anlatacağız. Arkadaşlarımız var AK Parti’den, onlarla temaslarımız oluyor. Onları kızdıracak, ürkütecek söylem içinde olmayacağız. Amaca yürümek istiyoruz. Halkımıza ‘hayır’ı neden tercih edeceklerini anlatacağız.

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör Haber61’i ziyaret etti referandum tahmini yaptı

PLANLARIMIZI YAPTIK YOL HARİTAMIZ BELLİ

Nasıl bir yol izleyeceğiz? Planlarımızı yaptık. Önce il başkanlığında referandum il koordinasyon kurulu merkezi oluşturduk. Buna parti yönetimi dışındanda gönüllü arkadaşlarımız katıldı. Bu çalışmaları yönetecek yönlendirecek bir yapıdır. Propaganda çalışmalarını bu ekibin başındaki arkadaşımız yönlendirecek.

SÖZCÜLERİMİZ HAYIR’I ANLATACAK

Sahaya çıkacak ekiplerimizde sözcü dediğimiz arkadaşlarımız konuşacak. Böylece bilgi kirliliğini ve karmaşıklığı önleyeceğiz. Sözcü dediğimiz arkadaşlarla sahaya çıkan gruplarımız 3-4 mahallere ayrılacaklar. Kadın Kolları temsilcileri ve gençlik kolları temsilcilerimizin yanı sıra ekiplerimizde mahalle temsilcilerimizde olacak. Sözcü dediğimiz arkadaşlarımız şu anda referandum konusunda uzman arkadaşlarımızdan bilgi alıyorlar. Kurs görüyorlar. Bu hafta sözcü arkadaşlarımız tamamen eğitilecek. Ardından doğu ve batı ilçelerimizden gelen arkadaşlarımız kurslarımıza katılacaklar.

HERŞEY BİR KİŞİNİN İKİ DUDAĞI ARASINDA

Söylemlerimizin ana maddeleri bir kaç tane olacak. Mesela diyeceğiz 15 yıldır Ak Parti bu sistemde neyi istedi de yapmadı? Sorun sistemde değil ülkenin kötü yönetilmesindedir. 15 yıllık sürede Ak Parti hangi istediği yasayı çıkaramadı? Herşey elindeydi diyeceğiz. Bir şeye engel olundu mu olunabilindi mi? Zaten ülkemizde 2 yıldır fiilin başkanlık sistemiyle yönetildiğini görmekteyiz diyeceğiz.

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör Haber61’i ziyaret etti referandum tahmini yaptı

MAÇIN HAKEMİ KULÜP YÖNETİCİSİ OLUR MU?

Burda parlamenter sistem zayıflatılıyor, Cumhurbaşkanlığı güçlendiriliyor. Bunları anlatacağız. Şöyle örnek vermek istiyorum; bir maça atanan hakem rakip takımın kulübünde yöneticiyse o maçı nasıl yönetir? O maç sağlıklı yönetilebilir mi? Hayır tabi ki.Bizde bunu diyoruz. Diyelim Cumhurbaşkanı yurt dışına gitti. ABD’ye gitti. Yerine biri bakacak yarıdımcılarından biri bakacak öyle değil mi? İşte o kişi halkın seçtiği biri değildir. Cumhurbaşkanını halk seçti. Ama Cumhurbaşkanının seçtiği isim yerine bakacak. Olur mu böyle birşey? Yerine bakan seçilmiş olmuyor. Bu referandumda gördüğüm bir konu varki en tehlikelisidir. Bu süreçte kışlaya, camilere ve okullara siyaset sokulmaya çalışılıyor. Bunun endişesini yaşıyoruz. Camide görev alan bir imam arkadaşımız cuma hutbesinde referandum propagandası yapmamalıdır. İnsanlara ‘evet’ de dememelidir. Bu toplumumuz ciddi kırılmalara neden olur. Buna özen göstermeliyiz. Ülkenin yönetiminde 3 tane önemli erk var. Yasama yürütme ve yargı.. Bunlar birbirini kontrol eden önemli bir parlementer demokrasinin unsurudur. Bunların tek elden toplanması ve tek kişinin 2 dudağının arasında olması doğru değildir. Böyle bir örnek dünyada yok! Uygulanan başkanlık sistemi var ama bunun gibisi yok! Referandumun yapılmaması noktasında Anayasa mahkemesine gidilmemesini bende çok yerinde buldum. Hatta gidilmesin diye görüşümü de söyledim. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da bu yönde karar alması bizi memnun etti. Halkımız reddecektir.

SİYASİ SEVİYEYİ DÜŞÜRDÜLER

Bir de seviyeyi düşürüyorlar. Siyaset bu kadar ucuz olmamalıdır. 'Bu sistem gelirse parlamenter demokratik sistem yaralanır'diyoruz hemen çıkıp ‘HDP, PKK da hayır diyor' diye çıkışıyorlar. Siz neden ‘evet’ diyeceksiniz, ona cevap verin. Neden insanları terörist benzetmesine gidiyorsunuz? Biz 'siz evet’i anlatın' diyoruz. Biz her zamankinden daha güçlüyüz, daha kararlıyız. Halkımız referandumda ‘hayır’ diyecek ve reddecek. Bundan sonra ise herkes kendine çeki düzen verecek. Eskisi gibi Anayasa daha çiğnenmeyecek. Ama ‘Evet’ çıkarsa da dünyanın sonu değil. İnanıyorumki halkımız bunu reddecektir. Referandum’da Trabzon’da yüzde 35 civarında ‘hayır’ bekliyoruz. Yüzde 35’i geçtiğinde Trabzon’da 'hayır' oyları, Türkiye genelinde 'hayır' yüzde 60 çıkar diye düşünüyorum."

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör Haber61’i ziyaret etti referandum tahmini yaptı
CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör Haber61’i ziyaret etti referandum tahmini yaptı




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber